Luokanopettaja Mirjam Rousu käyttää aina vedenkestävää ripsiväriä, sillä sen kanssa ei tarvitse pelätä värin leviämistä edes zumba-tunneilla.
Luokanopettaja Mirjam Rousu käyttää aina vedenkestävää ripsiväriä, sillä sen kanssa ei tarvitse pelätä värin leviämistä edes zumba-tunneilla.

Kauneuden ammattilaiset kertovat, miten saat meikin kestämään siistinä koko pitkän päivän.

Huulipuna

"Eniten huulimeikin kestävyyteen vaikuttava punan laadun lisäksi sen määrä huulilla. Jos huulipunaa on liikaa, se ”liukuu” helpommin pois. Uusin kikkani on käyttää tuubiin pakattua silmäluomenpohjustusainetta huulirajalle ennen huulten rajausta.

En ole kestopunien ystävä, koska ne tuntuvat usein huulilla kuivilta ja tuovat rohtuneisuuden esiin. Viimeisin huulimeikki-innostukseni ovat huulilakat, joilla saa kestopunaa heleämmän lopputuloksen. Huulikiiltomaisuudestaan huolimatta ne sopivat myös aikuiselle."

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Laura Andersson, meikkaaja

Meikkivoide

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Ikä ja ihotyyppi ratkaisevat meikkivoiteen valinnassa. Mitä enemmän juonteita, sitä ohuempi meikkivoide. Tarvittaessa ongelmakohtiin voi lisätä peiteainetta.

Mattameikkivoiteet, jotka sopivat parhaiten rasvoittuvalle mutta myös normaalille iholle, ovat peittäviä ja pysyviä, eivätkä välttämättä vaadi puuterointia.
Erityisesti kuivaihoisten ongelma on meikkivoiteen ”katoaminen” päivän mittaan. Hilseilevän kuivalla iholla meikki ei pysy eikä näytä hyvältä. '

Ongelmaan auttaa ihonhoitorutiinien tarkistus. Kuorinta ja kosteusnaamio -yhdistelmällä kasvojen ihon saa nopeasti kuntoon, ja meikki pysyy paremmin. Kevyt irtopuuteri kiinnittää meikkivoiteen tekemättä meikistä pakkelimaista.

Meikkivoiteen jälkeen seuraavaksi tärkeintä on oikeiden pohjustustuotteiden valinta. Rasvoittuva iho vaatii mattapohjustuksen, kuivaihoinen hyötyy hehkua antavista ominaisuuksista, ja samea iho tarvitsee heleyttävää tuotetta. Pohjustustuote levitetään ennen hyvin imeytynyttä kosteusvoidetta ja meikkivoidetta.

Arvostan meikkivoiteessa myös kerrostuvuutta, joka mahdollistaa kevyen ja tarvittaessa myös peittävämmän pohjan."

Laura Andersson, meikkaaja

Ripsiväri

"Jos ripsiväri varisee, se on melko varmasti joko liian vanha tai sitä on liikaa. Ripsiväri kannattaa vaihtaa uuteen noin kolmen kuukauden välein ja  viimeistään puoli vuotta avaamisesta, vaikka tuotetta ei olisi juuri käytettykään.

Jos ripsiväri suttaantuu yläluomelle päivän mittaan, luomien pohjustus silmämeikinpohjustusaineella auttaa. Raskasluomisen kannattaa valita vesiliukoinen ripsiväri, sillä vedenkestävät maskarat tarttuvat herkästi yläluomeen rasvaliukoisuutensa vuoksi.

Vuotavista silmistä kärsivän ongelmat ratkeavat käyttämällä vedenkestävää tai lämpimällä vedellä lähtevää maskaraa.

Jos riesana on ripsivärin leviäminen levitysvaiheessa, ripsivärin harja on liian kookas tai massa liian paksua, kuten tuuheuttavissa ripsiväreissä. Pidentävät ripsivärit levittyvät ohuemmin ja siistimmin, ja niissä on kapeammat harjat."

Laura Andersson, meikkaaja

Luomiväri

"Parhaiten silmämeikin saa pysymään, kun käyttää voidemaista luomiväriä puuterimaisen alla. Käytä ensin luomelle valokynää tai peitevoidetta ja puuteroi kevyesti. Levitä sen jälkeen ohut kerros voidemaista, vaikkapa ihonsävyistä luomiväriä.

Lisää sitten haluamasi puuterimainen luomiväri luomelle.

Silmämeikki pysyy takuuvarmasti koko päivän, eikä kasaudu rasvaisillakaan luomilla, kunhan maltat levittää puuterimaisen luomivärin huolella niin, että se ikään kuin peittää voidemaisen pinnan.”

Riia Koivisto, meikkaaja-kampaaja

Kynsilakka

"Kynsilakka pysyy parhaiten, kun kynnen pinta on puhdas ja kuiva. Lakkaus aloitetaan aluslakalla, joka toimii kuin kaksipuolinen teippi. Se kiinnittyy alapuolelta puhtaaseen kynteen ja yläpuolelta kiinnittää värilakan.

Aluslakan jälkeen tulee kaksi ohutta kerrosta värilakkaa. Sitten odotellaan minuutti ja päälle vedetään nopeasti kuivattava päällyslakka.

Pikakuivattava päällyslakka on tarkoitettu niille, jotka eivät malta odotella lakkakerrosten kuivumista tarpeeksi pitkään.”

Marja Milsap, kynsiteknikko

Sisältö jatkuu mainoksen alla