Kauneustoimittaja Kaisa Virtanen kävi läpi aurinkovoiteet ja valitsi parhaat tuotteet kolmelle ihotyypille.

Herkkäihoinen varoo allergiaa

Jos saat helposti aurinkoihottumaa, suojavoiteessasi tulisi olla tehokas UVA-suoja. Pelkkä UVA-säteily aiheuttaa valoihottumaoireita 80 prosentilla aurinkoallergiasta kärsivistä. Muista pestä ulkoilun jälkeen suoja-aineet iholtasi.

  • Kun haluat hajusteettoman tuotteen, joka sopii herkälle iholle: YonKa Sunscreen Cream SPF 50 kosteuttaa ihao. 45 e.
  • Kun palat helposti ja saat aurinkoihottumaa: Eucerin Sun Sensitive Creme-Gel SPF 50 sisältää korkean UVA-suojan. 27,35 e.

Ruskettuva suojaa pigmenttiläiskiltä

Vaikka et palaisi helposti, suojaa ihosi. Palaminen on ihosyöpäriski, ja ruskettunutkin iho voi palaa. Hipiän suojaamisella saatat välttyä myös pigmenttiläiskiltä.

  • Kun haluat ehkäistä pigmenttiläiskiä ja hillitä kiiltoa: Nuxe Sun Melting Cream High Protection SPF 50 sisältää riisipuuteria. 29,50 e.
  • Kun haluat suojata koko vartalon: Vichy Idéal Soleil Ultra-Melting Milk-Gel SPF 30 ei jätä ihoon vaaleita jälkiä. 24,90 e.

Helposti palava suojaa varjossakin

Jos kuulut siihen kolmannekseen suomalaisista, joka palaa helposti, voit olla auringossa ilman suojaa enintään parikymmentä minuuttia. Suojaa siis ihosi myös Suomessa. Tehokkaimman suojan antavat vaatteet. Paljaaksi jäävälle iholle on hyvä levittää suoja-ainetta. Hiusten suojasuihketta voit tarvittaessa käyttää monta kertaa päivässä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
  • Kun haluat mattapintaisen voiteen meikin alle: Clinique Mineral Sunscreen Fluid Face SPF 50 on tuoksuton ja kevyt. 29 e.
  • Kun haluat käyttää samaa kuin lapsesi: Aco Kids Sun SPF 50 kosteuttaa aikuisenkin ihoa. 18,90 e.

Artikkeli on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 9/2016.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla