Kesä on hiuksille rankkaa aikaa, niin ihania kuin saunominen, uiminen ja aurinko ovatkin. Kauneustoimittaja Kaisa Virtanen vinkkaa, kuinka hiukset elpyvät kesän koitoksista.

Eräästä mökkikesästä jäi pieni, ikävä muisto. Kävin kesäloman lopuksi kampaajalla, joka melkein heti kysyi, olenko mökkeilijä ja peseydynkö kaivovedellä.

Hämmästyin, mistä hän osasi kysyä moista. Uudella mökillämme tosiaan oli kaivo, josta otimme saunaveden. Kampaaja selitti: Hiuksesi ovat vihreät. Siitä huomaa, että kaivovedessänne on rautaa.

Moni mökkeilijä on kaivoveden varassa. Jos vedessä on rautaa tai epäpuhtauksia, ne voivat kerääntyä hiuksiin. Itse lopetin siihen kampaajakäyntiin kaivoveden käytön hiustenpesuvetenä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Myös uimaveden kloori ja suola voivat kerääntyä hiuksiin. Niiden takia hiuspohja ei pääse hengittämään kunnolla, eivätkä hiukset näytä hyvinvoivilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Innokkaan uimarin kannattaakin käyttää sampoota, joka poistaa kloori- ja suolajäämät.

Aurinko taas kuivattaa ja vaalentaa hiuksia. Jos hiuksesi ovat kesällä kuivuneet korpuksi, kotikonstina voit kokeilla tehohoitoa. Levitä pestyihin, pyyhekuiviin hiuksiin kosteuttava naamio. Kampaa hiukset harvalla kammalla, jotta aine levittyy tasaisesti. Anna vaikuttaa pakkaukseen merkityn ajan.

Kesäloman jälkeen on sopiva aika käydä kampaajalla. Hän saa hiuksesi kuntoon tehohoidolla, leikkauksella ja uudella värillä.

Juttu on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 16/2016.

Sisältö jatkuu mainoksen alla