Pitääkö kasvot puhdistaa vaikka ei meikkaa? Kuivattaako saippua aina? Lue yhdeksän ohjetta kasvojen puhdistukseen.

1. Pelkkä vesi ei riitä. 

Vesi ei liuota rasvaa ja mikrobeja, joita on ihossamme ja meikeissä. Siksi ihon puhdistukseen tarvitaan puhdistavia erityistuotteita.

Vedellä lotraaminen saattaa myös kuivattaa ihoa, varsinkin jos kasvoja ei muista kosteuttaa puhdistuksen jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Ripsiväriä ei kannata poistaa ihonpuhdistusaineella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Silmänympärysiho on ohuempi kuin muualla kasvoissa. Siksi meikki kannattaa poistaa silmämeikinpoistoaineella. Hätätilanteessa toki ihonpuhdistusainekin käy, mutta se saattaa hieman turvottaa.

Huulipunan voi poistaa silmämeikinpoistoaineella tai kasvovedellä kostutetulla vanulla, jos ihonpuhdistusaineen teho ei siihen riitä.

3. Perusvoide korvaa pudistustuotteet.

Tuotteesta riippuen perusvoide sopii puhdistukseen, varsinkin kuivalle iholle. Voide levitetään iholle samaan tapaan kuin muutkin puhdistustuotteet ja pyyhitään joko kostutetuilla vanulapuilla tai huuhdellaan haalealla vedellä.

Vähärasvaista perusvoidetta voi käyttää myös silmämeikin poistamiseen.

4. Tunnista ihotyyppisi.

Oman ihotyypin mukaan valittu tuote puhdistaa meikin ja lian kasvoilta, eikä jätä iholle kiristävää tunnetta. Kannattaa kysyä neuvoa kosmetologilta tai kosmetiikkaosastojen ammattilaisilta. Alkoholia sisältävä tuote voi kuivattaa ihoa, ja siksi se sopii rasvaisen ihon puhdistukseen.

5. Viimeistele vanulapulla.

Vedellä huuhdeltavat tuotteet kannattaa viimeistellä kasvovedellä kostutetulla vanutupolla. Ihon voi jättää kasvovedestä kosteaksi, ennen kuin levittää voiteen. Näin iho kosteutuu.

6. Meikittömätkin kasvot on puhdistettava. 

Vaikka et meikkaisi, puhdista iho silti päivittäin. Ihosta erittyy hikeä ja talia, ja siihen kertyy ympäristöstä likaa, pölyä ja mikrobeja. Huolimaton puhdistus saattaa tukkia ihohuokosia ja aiheuttaa epäpuhtauksia ja tulehduksia.

Puhdistuksen ansiosta kosteusvoiteiden ainesosat imeytyvät ihoon tehokkaammin.

7. Kasvovesi ei riitä aamupesuun.

Kasvovesi vie lika- ja puhdistusainejäämät mennessään. Se täydentää puhdistuksen tasapainottamalla ihon pH-arvoa ja valmistamalla ihon vastaanottavaisemmaksi voiteille.

Aamupuhdistukseen pelkkä kasvovesi ei riitä, sillä yön aikana iho erittää talia ja hikeä.

Iltapesuksikaan kasvovesi ei riitä, vaan ihoon kertynyt lika pitää aina poistaa - oli meikannut tai ei.

8. Ei perussaippuaa, kiitos.

Perussaippua kuluttaa ihon suojakerrosta ja kuivattaa. Markkinoilla on kasvojen puhdistukseen ja eri ihotyypeille tarkoitettuja kiinteitä puhdistustuotteita eli kasvosaippuoita, jotka eivät kuivata ihoa.

9. Couperosaiho vaatii hellyyttä.

Couperosaiholle sopii hellävarainen ja tehokas tuote, esimerkiksi täyteläinen tai helposti veteen liukeneva puhdistusemulsio, jolla helposti punoittavaa ihoa ei tarvitse hangata. Ihon huuhteleminen puhdistuksen päätteeksi viileällä vedellä supistaa hetkellisesti verisuonia.

Couperosaihoa ei kannata hinkata kuorintarakeita sisältävillä kuorinta-aineilla, vaan käyttää rakeetonta voidekuorintaa.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla