Tyrni, rosmariini ja pähkinät sopivat ruuanlaiton lisäksi kasvoille ja vartalolle. Lotta ja Anu suosivat luonnonkosmetiikkaa, koska iho voi sen ansiosta paremmin.

Lotta Lehtikari
Lotta Lehtikari

Seitsemän vuotta sitten näyttelijä Lotta Lehtikari kyllästyi. Kosmetiikka­tuotteet aiheuttivat ­hänen atooppiselle iholleen epäpuhtauksia ja näppyjä.

"Yritin peittää huonokuntoista ihoani paksulla meikillä, mutta se ei tuntunut eikä näyttänyt hyvältä."

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Apu löytyi luonnonkosmetiikasta. Ensin Lotta vaihtoi vihreiksi ihonhoitotuotteet, sitten myös meikit. Vähitellen iho alkoi voida paremmin. Nyt se on niin hyvässä kunnossa, ettei Lotta juuri tarvitse meikkivoidetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"En tutki tuotteiden raaka-ainelistoja. Luotan tuttuihin sarjoihin ja sertifioituun luonnonkosmetiikkaan. Suosikkejani ovat Mádara, Dr. Hauschka ja Weleda."

Lotan mielestä yksittäinenkin kuluttaja voi vaikuttaa ympäristön tilaan suosimalla tuotteita, jotka eivät rasita luontoa.

"On tärkeää myös, ettei kosmetiikka kuormita kehoa yhtään enempää kuin ­mitä ympäristön saasteet jo tekevät."

Lotan vinkki

"Mádaran Pihlaja Daily Defence -päivä­voide sopii kasvoille, käsille ja vartalolle ja tuoksuu hurmaavalta."

Anu Mäkinen
Anu Mäkinen

Koko perheen juttu

Esikoisen syntymä sai Anu Mäkisen kiinnostumaan siitä, mitä kaikkea kosmetiikkapurkit sisältävät. Hän alkoi vältellä keinotekoisia ainesosia ja siirtyi luonnonkosmetiikkaan. 

Neljän viime vuoden ajan Anu on käyttänyt vain luonnollista alkuperää olevia tuotteita.

"Samalla vähensin kulutusta. Ennen kaapissani oli kosmetiikkaa joka lähtöön, nyt pärjään muutamalla tuotteella."

Myös Anun perhe on siirtynyt luomuun. Sampoota ja pesuaineita käyttävät vain Anu ja hänen puolisonsa. Nyt kylppärissä on Sante Familyn tuotteita.

Neljävuotiaan pojan ja parivuotiaan ­tytön ihon ja hiukset Anu pesee pelkällä vedellä. Jos lasten iho kuivuu, hän sivelee sille kookosöljyä tai karitevoita. 

"Tilaan netistä Akoma Skincaren raakaa karite- eli sheavoita. Hoidan sillä kuivat kädet ja kantapäät. Purkki maksaa noin kahdeksan euroa."

Anun vinkki

"Brittiläisen Lily Lolon peitevoide, meikkivoide ja luomivärit ovat sopivan kevyitä ja kestäviä."

Artikkeli on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 9/2014.

Sisältö jatkuu mainoksen alla