Kauneudenhoidosta voi pitää kesälomaa, mutta kroppa ilahtuu kesälläkin pienistä huoltotoimenpiteistä. Näin palaat töihinkin kivan näköisenä.

1. Anna värjätyille hiuksille suojaa

Hiukset menevät kesällä usein haalistuneen ja kuivan näköiseksi pehkoksi, koska niitä koettelevat aurinko sekä kloori- ja merivesi. Hiusvärin herkistämät suortuvat vaativat erityistä huolenpitoa, jotta ne pysyisivät kauniina ja kiiltävinä.

Käytä värjätyille hiuksille tarkoitettuja täsmätuotteita. Hiuksiin pesun jälkeen jätettävät hoitoaineet ja latvahoidot pitävät kutrit terveen näköisinä.

Hiuksille on olemassa myös omia aurinkotuotteita, jotka suojaavat UV-säteiltä. Kuumimmassa paahteessa vain hattu ja huivi antavat riittävän suojan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kun pahin on jo ennättänyt tapahtua, apu löytyy tehohoitonaamioista, joiden avulla hiukset alkavat taas hehkua. Tavallisen sampoon rinnalle voi ostaa sävyttävän sampoon, joka pidentää hiusvärin kestoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Leikkauta tukkaan kesätyyli

Hiukset pysyvät mallissaan pidempään, kun olet antanut pääsi hyvän hiusmuotoilijan käsiin. Lyhyisiin hiuksiin voi ideoida kesäksi mallin, joka näyttää siistiltä, vaikka leikkausväli venähtäisikin tavallista pidemmäksi. Pitkät hiukset puolestaan on helppo kiinnittää huiveilla ja pinneillä kivaksi kesäkampaukseksi.

Otsatukan omistajat voivat pidentää leikkuuväliä tasoittamalla otsista itse. Jälki on siistimpää, kun käyttää taloussaksien sijaan hiustenleikkuuseen tarkoitettuja välineitä.

Kannattaa myös muistaa, että hiukset voivat hyvin, kun ruuassa on hiuksille tärkeitä rakennusaineita, kuten proteiinia ja rasvahappoja.

3. Laita ripsiin ja kulmiin kestoväri

Jos ei halua tuhertaa lomalla ripsi- ja kulmavärien kanssa, kulmakarvat ja ripset kannattaa kestovärjätä. Kosmetologin tekemänä väri kestää kolmesta neljään viikkoon, ja samalla kertaa voi siistiä kulmat malliinsa.

Silmämeikin puhdistukseen tarkoitetut öljypohjaiset aineet kuluttavat kestovärin nopeammin. Toisaalta lomaillessa ei välttämättä tarvitse ripsiväriä kestovärin lisäksi.

4. Pidä huolta ihosta

Rusketus on tasaisin ja päivetyksestä voi nauttia pidempään, kun iho on rasvattu ja kosteutettu ennen ja jälkeen auringonoton. Pahimman paahteen aikana varjossa pysyminen ja riittävät suojakertoimet estävät ihon palamista ja hilseilyä. Myös jotkut aurinkosuojatuotteet antavat kevyen päivetyksen.

Itseruskettavien tuotteiden vaikuttava aine dihydroksiasetoni värjää ihon pinnan sarveiskerroksen ja kuluu pois noin viikossa. Purkkirusketuksen säilyttämiseksi käsittely täytyykin uusia säännöllisesti.

5. Käytä hyvälaatuista kynsilakkaa

Kesälomapuuhastelu kuluttaa lakan kynsistä nopeasti, joten kannattaa sijoittaa hyvälaatuisiin kynsilakkoihin. Kun lakkauksen tekee huolellisesti eikä unohda alus- ja päällyslakkaa, kynnet kestävät siisteinä pidempään. Aluslakka suojelee kynttä värjääntymiseltä ja pitää värilakan paikallaan. Päällyslakan ansiosta värilakka pysyy kauemmin ja saa kiiltoa. Anna lakkakerrosten kuivua rauhassa ennen seuraavaa sivelyä.

Suojaa kädet puutarhatöissä käsineillä äläkä käytä kynsiä työkaluina. Käsien rasvaaminen pitää ihon ja kynsinauhat pehmeinä ja siisteinä.

6. Helli hiukan jalkoja

Jalkojen kovettumia ei kannata raspata joka viikko, sillä raspaus vain kiihdyttää niiden muotoutumista. Raspauksen sijaan voi käyttää jalka- tai vartalokuorintavoiteita, jotka pehmittävät ihoa.

Jaloille tekee hyvää, kun upottaa ne kerran viikossa jalkakylpyyn ja rasvaa ne sen jälkeen jalkavoiteella.

Kovettumilta välttyy, kun muistaa rasvata jalat päivittäin suihkun jälkeen. Hyvä jalkavoide kosteuttaa ja imeytyy nopeasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla