Ostitko kengät, jotka seuraavana päivänä tuntuivatkin puristavan? Kiinnitä seuraavalla kerralla huomiota siihen, mihin aikaan päivästä shoppailet.

Jalkaterän koko muuttuu paitsi vuosien myös vuorokaudenajan myötä. Saman päivän aikana jalkaterä voi leventyä yllättävän paljon - jopa sentin verran. Jalkoihin vaikuttaa voimakkaasti kuormitus, jolle ne ovat päivän mittaan joutuneet alttiiksi.

Uusien kenkien sovitteleminen kannattaakin ajoittaa iltapäivälle, jolloin jalka on yleensä turvonneimmillaan. Näin voit varmistua, että kengät mahtuvat jalkaan seuraavallakin käyttökerralla. Reilun kokoiset kengät ovat aina parempi valinta kuin liian pienet.

Myös omien jalkojen mallille kannattaa olla armollinen. Liian kapea kenkä voi estää leveän jalan normaalin liikkumisen, jolloin jalka ei samalla tavalla pysty mukautumaan esimerkiksi epätasaisiin alustoihin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jalat ovat usein myös keskenään hieman erikokoiset, ja joillakin ero on jopa kahden numeron suuruinen. Siksi kenkiä pitäisikin aina sovittaa molempiin jalkoihin. Muista siis pyytää myyjältä sovitukseen molempien jalkojen kengät, ja valitse koko isomman jalan mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Raskaus tai vanheneminen voivat lisäksi aiheuttaa jaloissa asentomuutoksia. Niiden myötä jalkaan saattaa sopia paremmin erimallinen kenkä kuin mitä olet aikaisemmin tottunut käyttämään, joten muista sovittaa monenmallisia.

Lähde: Terveyskirjasto

Sisältö jatkuu mainoksen alla