Tarvitsetko sinä pyörivän vai pelkästään värisevän maskaran? Näin valitset hyvän ripsivärin.

Harvalla meistä on luonnostaan tummat, tuuheat ja kaarevan pitkät ripset.
Siksi ripsiväri on monen naisen suosikkituote. Ripsiväriä käyttää moni
sellainenkin, joka ei muuten meikkaa.

 

Ripsivärin toimivuuteen vaikuttavat harjan muotoilu, värimassan koostumus
ja hylsyn väriä annosteleva aukko. Ennen ripsiväriostoksille suuntaamista
kannattaa miettiä, mikä on tavoite. Ripsivärien ominaisuuksissa on nimittäin
rutkasti valinnanvaraa. Ne lupaavat tehdä räpsyttimistä tuuheammat, kaarevammat
tai pidemmät – tai kaiken tämän.

 

Yleensä kapeat ja pienet harjat sopivat lyhyille ja harvoille ripsille, kun taas pulleammat harjakset ovat passelit tuuheiden ripsien kohentamiseen.

Nykyisin ripsiväreissä käytetään paljon hoitavia ja kosteuttavia aines-
osia. Silti myös erikseen myydään ripsien hoitoon tarkoitettuja seerumeita,
joita voi levittää ripsivärin alle ja käyttää lisäksi yöhoitona.
 


__________________________________________________________________________________________

62-vuotias Ulla Solasaari on entinen luokanopettaja, joka asuu Mäntsälässä miehensä kanssa. Hän toimi suurimman osan urastaan rehtorina. Näyttävät röyhelöt, solmittavat nauhat ja luontokuosi sopivat Ullan uuteen, trenikkääseen tyyliin. Neulepaita 199 e, Andiata. Rusettijakku 229 e, Ted Baker. Hame 24,99 e, Lindex. Korvikset 29 e ja sormus 22 e, Aarikka.
62-vuotias Ulla Solasaari on entinen luokanopettaja, joka asuu Mäntsälässä miehensä kanssa. Hän toimi suurimman osan urastaan rehtorina. Näyttävät röyhelöt, solmittavat nauhat ja luontokuosi sopivat Ullan uuteen, trenikkääseen tyyliin. Neulepaita 199 e, Andiata. Rusettijakku 229 e, Ted Baker. Hame 24,99 e, Lindex. Korvikset 29 e ja sormus 22 e, Aarikka.

Ensin eläkkeelle jääminen suretti opettaja Ulla Solasaarta, 62, mutta sitten avautuikin uusia mahdollisuuksia. Kodin Kuvalehden muuttumisleikissä hän sai uuden tyylinkin.

”Jäin viime elokuussa eläkkeelle luokanopettajan työstäni. Työni oli äärettömän antoisaa, ja surin eläkkeelle jäämistä monta vuotta etukäteen. Totta kai olin monesti väsynyt ja odotin lomaa kuin paratiisia, mutta eläkkeelle en halunnut.

Aloitin luopumisen hyvissä ajoin. Kirjoitin blogia, jossa käsittelin viimeisen työvuoden tuntojani. Syyskuussa tein lapsuudenystäväni kanssa vaelluksen Espanjan Santiago de Compostelaan. Siirtymäriittien jälkeen tuli tunne, että tämä on tässä. Olen eläkkeellä.

Olen koko ikäni kirjoittanut paljon. Pidän fiilistä yllä tekemällä joka päivä päivityksen Facebookiin. Eilen kirjoitin villahousuista.

Pidän blogia saksalaisen ajattelijan Max Schelerin ajatuksista. Tein hänestä väitöskirjan 2000-luvun alussa, ja nyt kun on aikaa, olen palannut hänen ajatuksiinsa. Aloitin myös saksan nettikurssin verestääkseni kielitaitoani.

”Välillä ärsyttää ihan hirveästi, että olen verkkarit jalassa kaikkialla.”

Ihanaa on sekin, että voin laittaa ruokaa ajan kanssa. Puolisoni jäi samaan aikaan eläkkeelle, ja olemme nauttineet jokapäiväisistä ruokahetkistämme todella paljon. Lastenlapsia on seitsemän, joten silläkin saralla riittää haastetta.

Oma tyyli on muuttunut eläkkeen myötä rennommaksi. Toisaalta on ihanaa, kun ei tarvitse ajatella pukeutumistaan työpaikan näkökulmasta. Toisaalta tyylini on nyt huolimattomampi. Välillä ärsyttää ihan hirveästi, että olen verkkarit jalassa kaikkialla.”

Katso kuvat ennen ja jälkeen muuttumisleikin!


.
 


Mukavin paitapusero on laskeutuvaa materiaalia, ja muutama ylänappi jätetään auki. Viileät punaisen sävyt sopivat parhaiten sinisen pariksi. Paita 59,99 e ja neuletakki 59,99 e KappAhl. Housut 49,99 e, PerUna. Kengät 129 e, Amy. Happy-pokat 56 e, Favoptic. Laukku 470 e, Longchamp

Juttu on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 2/18.

3 vinkkiä Ullalle

1. Tein Ullan paksuihin ja luonnostaan harmaisiin hiuksiin vaaleaa raitaa, jotta kasvoja kehystää heleä väri. Latvan sävy taittaa pastelliseen helmiäiseen. Vaikka hiuksia leikattiin reippaasti, ne saa yhä kiinni. – Kampaaja Henna Hyttinen

2. Ullan kannattaa suosia kirkkaita meikkisävyjä. Fuksianpunainen huulimeikki korostaa silmien sineä. Huolitellut, ylöspäin nousevat kulmat kohottavat katsetta silmälasien takaa. Heleä poskipuna viimeistelee raikkaan meikin. – Meikkaaja Heidi Viskari

3. Vaalean Ullan kannattaa lisätä pukeutumiseensa kirkasta pinkkiä ja turkoosia. Niitä voi yhdistää varmaan tummansiniseen. – Muotitoimittaja Mirkka Siusluoto

Ärtyneitä hyttysenpistoja voi hoitaa hydrokortisonilla.
Ärtyneitä hyttysenpistoja voi hoitaa hydrokortisonilla.

Kesän jälkeen iho ei välttämättä olekaan kaunis ja tasaisen ruskettunut vaan kirjava ja täynnä paukamia. Ihotautilääkäri neuvoo, kuinka saat ihon kesän jäljiltä kuntoon.

Mökillä vietetyn loman jälkeen on edessä paluu arkeen. Ensimmäisenä työaamuna vilkaisu peiliin paljastaa karun totuuden: nenä on palanut ja punoittaa ikävästi, kädet ja jalat ovat täynnä punaisia hyttysenpistoja, ja keskelle otsaa on ilmestynyt maksaläiskä. Mikä avuksi?

Esteettisenä pika-apuna niin auringonpolttamiin, hyönteistenpistoihin kuin pigmenttihäiriöihinkin voi käyttää peitevoidetta.

”Peitevoiteesta ei ole mitään haittaa. Siinähän on kaiken lisäksi se elegantti piirre, ettei hyönteisenpistoa tule ainakaan raavittua”, sanoo ihotautien erikoislääkäri Carl Kyrklund Ihosairaalasta.

Peitevoiteella vaivan saa piiloon, mutta parantajaksi siitä ei ole. Kesän aiheuttamia oireita iholla kannattaa myös hoitaa ja niiden paranemista jouduttaa. 

Vaihtoehto raapimiselle

Kutisevat hyttysenpistot ovat kesäihon ongelmista tutuimpia. Paukamien raapimisen sijaan Kyrklund kehottaa olemaan iholle armeliaampi.

”Levitä pistokohtiin jäägeeliä tai mentolvoidetta, joka viilentää mukavasti ja tuo samanlaisen helpotuksen kuin raapiminen.”

Jos ei millään pysty estämään itseään raapimasta puremakohtia, voi käydä niin, että paukamat ärtyvät ja alkavat punoittaa. Ärtyneisiin hyttysenpistoihin Kyrklund suosittelee hydrokortisonivoidetta, joka rauhoittaa tulehduksen.

Hyttysen, ampiaisen ja paarman pistoihin voi levittää helpotukseksi kortisonia.

”Jos paukama on tosi äkäinen, voi käyttää vahvempaakin kortisonia. Se vähentää punoitusta ja nopeuttaa paukaman häviämistä.”

Myös ampiaisen ja paarman pistoihin voi levittää helpotukseksi kortisonia. Vaikka ampiaisenpistoihin suositellaan joskus ensiavuksi kyypakkausta, Kyrklund pitää parempana iholle levitettävää kortisonia.

”Kyllä se iholle laitettuna on aina turvallisempaa. Jos paukamia on useampia ja ne ovat suuria, kyypakkauksen yhdestä hydrokortisonitabletista ei toki mitään haittaa ole.”

Helli palanutta ihoa

Jos iho on palanut auringossa, se tarvitsee paljon kosteusvoidetta. After sun -voiteet viilentävät ja rauhoittavat ihoa heti palamisen jälkeen. Sen jälkeen on syytä myös huolehtia, ettei iho pala monta kertaa samasta kohdasta. 

Käytä kortisonivoidetta pari päivää, kunnes punoitus on poissa.

Jos iho on todella voimakkaan syvänpunainen, silloinkin parhaan lievityksen tuo kortisoni. 

”Kortisonivoidetta voi käyttää yhden, kaksi päivää, kunnes punoitus on poissa. Jos iho hilseilee, kannattaa käyttää ahkerasti kosteusvoidetta”, Kyrklund neuvoo.

Maksaläiskiin tepsii parhaiten ennaltaehkäisy

Aurinko voi aiheuttaa myös ikäviä pigmenttihäiriöitä. Paras hoito maksaläiskiin on Kyrklundin mukaan ennaltaehkäisy. 

”Pääset paljon helpommalla, kun vältät aurinkoa, levität aurinkosuojavoidetta ja käytät hattua. Kesällä kannattaa myös systemaattisesti käyttää BB-voiteita, joissa on aurinkosuoja.”

Maksaläiskiä saa vaalennettua pigmenttiä poistavilla voiteilla.

Jos ihoon on suojautumisesta huolimatta ilmestynyt maksaläiskä, sen saa vaalennettua pigmenttiä poistavilla voiteilla, joita on eri vahvuisia. Lääkärin vastaanotolla tehdään myös lääkevoiteen ja valon yhteisvaikutukseen perustuvia PDT-hoitoja, joilla pigmenttiä vähennetään iholta. Aivan parissa kolmessa päivässä maksaläiskiä ei saa poistettua: vaaleneminen vie vähimmilläänkin useita viikkoja.

Vierailija

Paukamia, punotusta ja iho ihan kamalana! Näin hoidat kesähelteillä ihoon tulleita ongelmia

Ruskea kuin papu kauttaaltaan ja terveen ja kesäisen näköinen on tämä tyttö 65v kohtsilleen. En saa oltua sisällä kesän kauniina päivinä ja löydän puuhaa pihalta ja pientareilta. Käy lopulta kuin ruotsin Christina-prinsessalle, että on ryppyinen kuin rusina. Nautin niin kesästä ja kun tulee kuuma ja hikinen olo sujautan rantaan raikastumaan ja taas mennään.
Lue kommentti