LeenaSini ja Heli ovat samassa ihanassa iässä kuin Kodin Kuvalehti. Muuttumisleikissä upeat viisikymppiset saivat uuden tyylin. Se sopii käänteisiin, joita heillä kaikilla on elämässään.

Leena: ”Saan lisää aikaa itseni hemmotteluun, kun lapset muuttavat kotoa”

Rahoitusasiantuntija ja liiketoimen kehittämisen opiskelija Leena Rankila asuu Hattulassa miehensä kanssa. Perheeseen kuuluvat myös 21- ja 19-vuotiaat tytöt. Koko perhe nauttii yhteisistä kaupunkilomista.
Rahoitusasiantuntija ja liiketoimen kehittämisen opiskelija Leena Rankila asuu Hattulassa miehensä kanssa. Perheeseen kuuluvat myös 21- ja 19-vuotiaat tytöt. Koko perhe nauttii yhteisistä kaupunkilomista.

”Olen tyytyväinen ulkonäkööni. En enää nuorru, joten jatkan ylpeästi matkaani. Pidän uusien asioiden kokeilemisesta. Viime vuosien uusiin harrastuksiin kuuluvat moottoripyöräily ja golf, josta on innostunut koko perhe.

Edessä on uusi elämänvaihe, kun kuopuskin lentää pesästä. Äitinä olen tietenkin onnellinen, että lapsi löysi mieleisensä koulupaikan, mutta samalla olo on haikea.

Kun lapset muuttavat pois kotoa, aikaa on taas enemmän itsensä hemmottelulle. Luopuminen on silti surullista, koska yksi vaihe perheen elämässä päättyy.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Emme ole vielä aviomieheni kanssa ehtineet suunnitella, mitä teemme sitten, kun jäämme kahden.”

Mieheni jäi eläkkeelle vuoden alussa, joten muutoksia on ollut jo jonkin aikaa. Emme ole vielä aviomieheni kanssa ehtineet suunnitella, mitä teemme sitten, kun jäämme kahden. Voi olla, että lisääntynyttä vapaa-aikaa vietetään harjoittelemalla svingiä golfkentillä.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3 vinkkiä Leenalle

  1. Muotitoimittaja Mirkka Siusluoto: Roosa sopii kauniisti Leenan hiusten uuteen sävyyn, joten hänen kannattaa kokeilla pukeutumisessaan pastellisävyjä. Pastellien vastapainoksi valitsin sammalenvihreää, joka tuo Leenan pirteän ja iloisen olemuksen esiin.
  2. Meikkaaja Tiina-Maria Valanti: Leenan silmien vihreyttä korostavat liila ja lämpimän persikkaiset ruskean sävyt. Liila kajaali on piste iin päälle. Täyteläinen mattapintainen huulisävy on näkyvä mutta rauhallinen ja tasapainottaa hyvin myös vahvaa silmämeikkiä.
  3. Kampaaja Anna Järvinen: Leenan kannattaa suosia hiuksissaan lämpimiä värejä, sillä ne korostavat kauniisti ihon sävyä. Leenan hiuksia vaalennettiin hiukan ja sen jälkeen sävytettiin korallin värisellä suoravärillä.

Katso kuvat ennen ja jälkeen muuttumisleikin.


 


Heli: ”Uuden ammatin opiskeleminen on mahtavaa”

Luokanopettajaopiskelija Heli Hottinen-Puukko asuu Jyväskylässä. Perheeseen kuuluvat puoliso ja kaksi teini-ikäistä poikaa. Heli rakastaa puutarhanhoitoa. Sormet on saatava multaan heti keväällä.
Luokanopettajaopiskelija Heli Hottinen-Puukko asuu Jyväskylässä. Perheeseen kuuluvat puoliso ja kaksi teini-ikäistä poikaa. Heli rakastaa puutarhanhoitoa. Sormet on saatava multaan heti keväällä.

”En miellä itseäni viisikymppiseksi, vaan joskus koen olevani edelleen se parikymppinen tyttönen. Minulla on kaksi teini-ikäistä poikaa, joista on yhtäkkiä tullut minua pidempiä. Siitä ajan kulumisen huomaa. Ikä näkyy myös peilistä ja saa näkyäkin. En ajattele ikää kovin paljon.

Tässä elämänvaiheessa opin jatkuvasti uutta, mutta toisaalta huomaan, että minulla on jo paljon osaamista ja taitoa, joista ammentaa.

Kolme vuotta sitten lähdin organisaatiomuutoksessa media-alalta 17 vuoden työuran jälkeen. Haluan tehdä jatkossakin työtä, jonka merkityksen näen joka päivä. Olen tehnyt opettajan ja vapaan kirjoittajan töitä, ja viime syksynä pääsin luokanopettajaopintoihin. Oli todella hienoa huomata, että viisissäkymmenissä opin uutta yhtä tehokkaasti kuin ennenkin. Suoritin vuodessa reilu sata opintopistettä.

”Odotan innolla, että pääsen tekemään opettajan töitä.”

Tämän ikäisenä opiskeleminen oli mahtava kokemus. Ikäeroistamme huolimatta ryhmässämme on huikean hyvä henki, ja meillä oli hervottoman hauskaa yhdessä.

Odotan innolla, että pääsen tekemään opettajan töitä. Lasten ja nuorten kanssa yksikään päivä ei tule olemaan samanlainen.”

3 vinkkiä Helille

  1. Muotitoimittaja Mirkka Siusluoto: Tummapiirteiselle ja pitkälle Helille sopivat voimakkaat kuosit, jotka korostavat hänen upeaa olemustaan. Rohkeat tiilenpunaiset velourhousut sopivat täydellisesti Helin pitkiin sääriin.
  2. Meikkaaja Aino-Sofia Kojonen: Helillä on luonnostaan kauniit ja voimakkaat kulmat, joita kannattaa korostaa. Vahvat kulmat ja huulet ovat kaunis, raikas yhdistelmä ja tukevat toisiaan ilman, että lopputulos on liian voimakas.
  3. Kampaaja Jonna Karjunen: Helin hennot hiukset kaipaavat tukea. Suorat hiukset saavat luonnollisen näköistä laineikkuutta, jos niitä taivuttaa kuivauksen jälkeen kihartimella. Huoletonta taipuisuutta saa aikaan myös, kun föönatessa kieputtelee lähes kuivia hiuksia isoissa nipuissa sormien ympärille.

Katso kuvat ennen ja jälkeen muuttumisleikin.


 


Sini: ”Tunnen olevani elämäni kunnossa – pyöräilin viikossa 500 kilometriä”

Freelancetoimittaja Sini Silvan asuu Turussa pian 14-vuotiaan poikansa kanssa. Sini harrastaa kestävyysurheilua, ja hänen sielunmaisemansa on Puumalassa.
Freelancetoimittaja Sini Silvan asuu Turussa pian 14-vuotiaan poikansa kanssa. Sini harrastaa kestävyysurheilua, ja hänen sielunmaisemansa on Puumalassa.

”Tunnen olevani viisikymppisenä elämäni kunnossa. Kesällä pyöräilin 527 kilometriä viikon sisään, sillä innostuimme tekemään ystäväni kanssa pyöräretken Turusta Puumalaan. Retkestä syntyi voittajafiilis, kun huomasin, että jaksan ylämäen toisensa jälkeen. Joinain päivinä ajoimme jopa 100 kilometriä. Olen myös juossut kesän aikana kaksi puolimaratonia ja kolmannen juoksen syksyllä.

”Juoksemalla pää pysyy kunnossa, sillä lenkkeilen kavereiden kanssa, jotka ovat yhtä pöhköjä kuin itsekin.”

Ennen aloitin juoksuharrastuksen joka kevät uudestaan. Juoksukoulun avulla siitä tuli harrastus, joka jatkuu ympäri vuoden. Erityisen kivaa on, että vaatteet mahtuvat päälle. Juoksemalla pää pysyy kunnossa, sillä lenkkeilen kavereiden kanssa, jotka ovat yhtä pöhköjä kuin itsekin. Juttu jatkuu koko matkan ajan.

Elämäntyylini on aktiivinen, ja tykkään tehdä asioita ripeästi. Kun siivoamme, siivoamme nopeasti ja kun laitan ruokaa, sen täytyy olla hyvää mutta syntyä äkkiä.

Juoksen yleensä neljä kertaa viikossa ja käyn lisäksi pari kertaa kuntosalilla. Tähän kun yhdistyy työ, äitinä olo, puheenjohtajuus Turun journalistiyhdistyksessä ja omakotitalo, en ihmettele, että lapseni on joskus kutsunut minua pikaäidiksi.”

3 vinkkiä Sinille

  1. Muotitoimittaja Mirkka Siusluoto: Korkeavyötäröiset paperipussimalliset housut tuovat upeasti esiin Sinin kapean vyötärön. Housujen tai hameen vyötärö kannattaa nostaa hieman navan yläpuolelle, niin jalat näyttävät saavan lisää pituutta. Ruskeat silmälasipokat sopivat uuden hiusvärin kanssa loistavasti.
  2. Meikkaaja Aino-Sofia Kojonen: Sinin kannattaa korostaa kauniita silmiään vahvasti, mutta jättää ne utuisiksi. Luonnolliset sävyt ja huolellinen häivytys saavat silmien värin entistä paremmin esiin. Kulmiin sopivat kevyet sävyt.
  3. Kampaaja Tommy Väänänen: Eteenpäin pitenevä linja ja ilmava kampaus sopivat Sinin luonnonkiharille hiuksille. Kampaus kannattaa viimeistellä puristelemalla.

Katso kuvat ennen ja jälkeen muuttumisleikin.


 

Juttu on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 16/2017.

Sisältö jatkuu mainoksen alla