Itse rahansa ansainneilla miljonääreillä on samankaltaisia tapoja. Niiden avulla et ehkä itse rikastu, mutta ei siitä haittaakaan voi olla.

Suurin osa maailman miljonääreistä ei synny varakkaiksi, vaan ansaitsee rahansa tekemällä työtä. No, ainakin Yhdysvalloissa: siellä tehdyn tutkimuksen mukaan neljä viidestä miljoona dollaria omistavasta ihmisestä on saanut rahansa ilman perintöjen apua.

Lisäksi miljonäärejä yhdistää muutama muukin asia. Kirjailija Tom Corley on tutkinut miljonäärejä 12 vuoden ajan. Hän kertoo, että monia heistä yhdistävät samat päivittäiset tavat ja uskomukset.

Tässä seitsemän miljonäärien tapaa:

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1. He lukevat

Itse miljoonansa ansainneet ovat kovia lukemaan. Corleyn tutkimuksen mukaan 85 prosenttia rikkaista lukee vähintään kaksi kirjaa kuussa. He valitsevat kirjoja, jotka auttavat heitä kasvamaan - menestyneiden ihmisten elämänkertoja ja teoksia, jotka kertovat terveydestä, psykologiasta, johtajuudesta tai itsensä kehittämisestä.

Corleyn mukaan avain menestykseen on se, että kasvattaa jatkuvasti tietojaan ja taitojaan. Lue puoli tuntia opettavaisia kirjoja päivittäin. Se erottaa sinut kilpailijoista, sillä monet eivät lue lainkaan.

2. He tavoittelevat asioita, jotka heitä kiinnostavat

Moni valitsee ammattinsa turvallisuuden perusteella, mutta rikkaat jahtaavat asioita, jotka heitä kiinnostavat. Kun suhtaudut työhösi intohimoisesti, haluat tehdä sen paremmin.

3. Heillä on esikuvia

Corleyn tutkimista miljonääreistä lähes jokainen kiittää menestyksestään mentoria, siis ihmistä, jolta on oppinut. Hyvän opettajan löytäminen on kirjailijan mukaan helpoin tapa tulla rikkaaksi.

Mentoreita on erilaisia: Vanhemmat, opettajat, työkaverit, kirjat tai ihminen itse (kun keskityt oppimaan virheistäsi).

4. He unelmoivat ja asettavat tavoitteita

Ennen kuin miljonäärit nimeävät tavoitteensa, he kirjoittavat ylös, millaista heidän ihanteellinen elämänsä olisi. Niin syntyy lista unelmista, joiden ympärille he asettavat tavoitteensa.

Ajattele, että unelmat ovat tikapuut ja puolat tavoitteita. Kysy sitten itseltäsi: Mitä minun pitää tehdä, jotta jokainen unelma toteutuisi? Pystynkö tekemään sen? Onko minulla riittävästi taitoja ja tietoa? Pääset huipulle vain, kun saatat loppuun asettamasi tavoitteet. 

5. He kirjoittavat listoja

Miljonäärit purkavat tavoitteensa fyysisiin vaiheisiin. Niistä muodostuvat heidän tehtävälistansa.

"Kun luot vaiheita, sinun ei tarvitse ajatella. Ajattelu vie energiaa ja vaikeuttaa päätöksentekoa. Tavat ovat tärkeitä, koska niiden ansiosta voit käyttää aikaa ja vaivaa tärkeämpiin asioihin", Corley sanoo.

6. Heillä on useita tulonlähteitä

Itse rahansa ansainneet miljonäärit eivät luota vain yhteen tulonlähteeseen. Useimmilla onkin niitä ainakin kolme, ja niiden ansiosta he kestävät taloudelliset alamäet. Miljonäärien erilaisia tulonlähteitä ovat muun muassa kiinteistöt, rahastot, pörssisijoitukset, tekijänoikeusmaksut sekä henkilökohtaisesta pääomasta saatavat tulot. Lisäksi he saattavat omistaa osan useista pienistä yrityksistä.

7. He eivät tuhlaa aikaa

Useimmat eivät arvosta aikaa tarpeeksi. Menettämäsi rahat voit saada takaisin, mutta käytetty aika on kadonnut lopullisesti. Useampi kuin kaksi kolmesta Corleyn tutkimista miljonääreistä katsoo televisiota alle tunnin päivässä ja roikkuu netissä alle tunnin päivässä. Sen ansiosta heillä on enemmän aikaa tavoitella unelmiaan, lukea, oppia ja verkostoitua.

 

Lähde: fastcompany.com 

Sisältö jatkuu mainoksen alla