Listat eivät ole vain tekemättömien asioiden muistamista varten. Kun kirjoitat ylös toiveesi ja tunteesi, luot elämän, jota rakastat. 

Syksy tuo mukanaan vanhan tutun tunteen: pitäisi aloittaa jotakin uutta, tai ainakin saada valmiiksi jotain vanhaa. Useimmat meistä käyttävät apuna listoja. Ne voivat olla yksinkertaisia ostoslistoja tai apuna työpaikalla, kun mielessä pyörii liian monta asiaa. Lista voi kuitenkin olla myös paljon muuta.

Ennen kuin alat tehdä listaa tekemättömistä tehtävistä, mieti, kannattaisiko sinun lähestyä listojen tekoa uudesta näkökulmasta.

1. Älä listaa vain suorituksia.

Muista: se, miltä haluat itsestäsi tuntuvan, on yhtä tärkeää kuin se, mitä haluat saada aikaan. Listaa siis myös asioita, jotka tekevät sinut iloiseksi - vaikka ne eivät olisikaan hyödyllisiä. Esimerkiksi treffit ystävän kanssa tai reipas kävely syyssäässä piristää kummasti keskeneräisten tehtävien keskellä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Näytä listasi muille.

Älä jännitä, vaan pyydä rohkeasti palautetta tai vain rohkaisua. Ystävältä kuultu ”Sinä pystyt siihen!” saa sinut uskomaan, että todella pystyt.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Käytä luovuuttasi.

Käytä listaa tehdessäsi värejä ja kuvia. Siten listasta tulee mielenkiintoisempi ja houkuttelevampi, ja siihen tekee mieli tarttua.

4. Kokeile onnellisuuslistan tekemistä.

Kirjaa päivittäin ylös kolme asiaa, joista olet kiitollinen sinä päivänä.

5. Älä ahnehdi.

Valitse päivän lopussa to do -listaltasi yhdestä kolmeen asiaa, jotka aiot tehdä huomenna. Luovu muista. 

 

Lähde: thesimplethings.com

Hannelore

Listat ovat tosi hyvä juttu! Kivatkin tekemättömät työt kannattaa listata; näkee mitä kaikkea mukavaa on suunnitellut. Tekee sitten kun kunkin aika on. Velvollisuuksien listaaminen auttaa ottamaan ne hommat haltuun. Siitä sitten vaan käsiksi kuhunkin ja yks kaks ne on tehty!

Olli Kalma

Nyt voin pomolle pistää helpon listan, mitä en tehnyt töissä.
Ei sarkasmia, koska tuntileikkuulla en ehdi kaikkea tehdä työaikana :(

Ja vaikka haluaisin, ei siitä saa palkkaa..

Sisältö jatkuu mainoksen alla