Vanhempainryhmätoiminnan päällikkö Anne Viinikka Mannerheimin Lastensuojeluliitosta listasi viisi sanaa, jotka jokaisen anopin kannattaisi muistaa.

Lapsesi on valinnut puolison itselleen, ja vaikka sinä et hänestä pitäisi, teidän on hyvä tulla toimeen. MLL:n Anne Viinikka tiivisti appivanhempien tärkeimmät asiat viiden kohdan listaksi.

1. Kunnioitus

Kunnioita lapsesi valitsemaa puolisoa. Yritä saada hänet tuntemaan itsensä­ tervetulleeksi sukuun.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Arvostus

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Arvosta lapsesi lastenkasvatusperiaatteita. Aika on nyt toinen kuin silloin, kun itselläsi oli pieniä lapsia. Lapsesi tietää parhaiten, miten toimia.

3. Tuki

Tue lapsesi parisuhdetta. Oma lapsi on sinulle tärkeä, mutta hänelle tärkein on oma perhe. Auta, jos pyydetään.

4. Maltti

Malta mielesi, jos lapsenlapselle ei haluta syötettävän kovasti makeaa. Mummolassa ei voi olla kovin­ erilaisia sääntöjä kuin kotona.

5. Tasa-arvo

Yritä kohdella lapsiasi ja lapsenlapsiasi tasapuolisesti.

Lista on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 12/2015.

Mustikkamumo

Anoppi asiaan. Sain nenilleni n 10v sitten ja opin. Nyt miniän kanssa avain mukava suhde. En mene jos ei kutsuta (tosin joskus palautetta että en poikkea) hyvin harvoin kävelylenkillä pistäydyn pihaa. Autan lastenhoidossa kun pyydetään ja väliin kun leivon tai säilön vien ylim pojan perheelle. Joskus marjoja joskus sieniä jne. Viime aikoina olen saanut apuja mm synttäripäivien (70v)järjestämiseen jne. Nykyään mukavaa arvostan miniää äitinä lapsenlapsilleni ja hän minua mummoja. Näin on hyvä?

entinen anoppi

Voisikohan miniää opettaa myös, edes hyville tavoille. Ja ottamaan huomioon. Kun pyynnöstä tullaan toisesta kaupungista, että anopille voisi tarjota jotain - saati ankeasti vain huitaista keittiön suuntaan, että 'siinä saattaa olla vielä aamuista'. Ja ettei AINA olisi tyytymättömän näköinen. Ja kiukuttelisi. Ja valittaisi - milloin omasta perheestään, ystävistään tai siitä ettei niitä ole tai ... jne - Muutaman tunnin matka väsyttää vanhempaa ihmistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla