Mikä innostaa seksiin? Kohteliaisuus, kauniit puheet, hyvä kroppa ja viisaus. Ja kun osaa yllättää, voi saada vaikka tienposkessa.

Kodin Kuvalehden seksikyselyyn vastanneista 39 prosenttia harrastaa seksiä noin kerran viikossa. Lähes joka päivä hetekahumppaan yltyy 18 prosenttia.

Useimmilla intoa siis riittää.

Mutta mikä itse asiassa saa innostumaan seksistä?

"Kahden ihmisen välinen kemia. Silittely ja kosketus, hyvä tuoksu, hyvä vuorovaikutus ja tunne, että toinen on kiinnostunut, ihastunut tai rakastunut. Kauniit puheet ja huomioiduksi tuleminen", sanoo eräs vastaaja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Toinen vastaaja toteaa yksinkertaisesti: "Se, että mies on paremmalla tuulella sen jälkeen."

Kohtelias saa kiinnostumaan

Kumppanin huomioon ottaminen kannattaa jo ennen petihommia. Yksi asia voi johtaa toiseen.

"Hellyys, huomiointi, kohteliaisuus. Mikäli haluaa pelata varman päälle, kannattaa avata ovi ja antaa minun kulkea siitä ensin, huomioida olemassaoloni muutenkin arvostavasti ja lopuksi antaa hartiahieronta. Jos en ole kuollut, niin seksiä tulee."

"Viisas mies. Fiksu tyyppi saa minut kiinnostumaan. Hyvä seksi lisää haluja saada sitä pian lisää."

"Romanttinen, tunteellinen, viettelevä mies, joka osaa jutella romanttisesti."

"Hyvä huumori höystettynä kohteliaalla käytöksellä."

"Kumppanin ystävällisyys ja kaunis kohtelu joka päivä! Se että meillä on oikeasti mukava olla toistemme kanssa vielä 15 vuoden avioliiton jälkeenkin. Eli toimiva ja kaunis arki virittää myös seksiä!"

"Se alkaa aamusta ja kestää koko päivän. Pienet hyvät teot pitkin päivää, ja tarkoitan ihan tavallisia kotiaskareita tai ihan vain että toinen tuo yllättäen kahvikupposen. Ilman kiukuttelua ja riitaa kun on mennyt koko päivä, niin on jo 'valmiiksi taputeltu' seksiinkin. Toisen huomioon ottaminen kaikin tavoin, silti muistaen oma vapaus."

"Hyväily niin henkisesti kuin fyysisestikin. Olen onnellinen siitä, kun mieheni on rakentanut taloamme ja ollut mahtava isä lapsillemme."

Hyvännäköinen saa syttymään

Naiset kuumenevat helpommin, kun miehellä on keho kondiksessa.

"Hyväkroppainen, lihaksikas kumppani. Hauska ja vapautunut seksi."

"Alaston hyvävartaloinen mies."

"Toisen osapuolen pitää osata hommat ja tietysti, jos vastapuolella sattuu olemaan iso penis, niin aina parempi!"

Yllättäjä saa vaikka tienposkessa

Ja tietysti on hyvä, ettei homma ole aina samanlaista jyystämistä.

"Yllätyksellisyys. Se, että kumppani ehdottaa seksiä pitkillä automatkoilla tielevikkeillä tai alkaa hieroa kipeitä hartioita työpäivän jälkeen, ja se johtaa muuhun."

"Spontaanius, ilo, aitous."

"Yllättävä lähestyminen, rento tilanne."

"Oikea ihminen, tunne, tilanne, oma seksuaalisesti latautunut olo. Myös toinen pystyy omalla toiminnallaan virittämään seksuaalisen halun, vaikka ei itse juuri sillä hetkellä olisi kovinkaan halukas, niin innostuu seksistä tilanteen edetessä. On tärkeää, että seksissä on vaihtelua, avoimuutta, ettei se 'juutu' samaan kaavaan."

Rakas innostaa vuodesta toiseen

Ja paras innostaja on tietysti rakkaus.

"Rakkauden tunne. On upeaa, että juuri minun mieheni jakaa elämän ilot kanssani. Hormoneilla ja kierron vaiheella on suuri merkitys. En tarvitse erityisiä konsteja innostumiseen. Pidän seksistä rakkaani kanssa. Se tuntuu hyvälle ja jo sen ajatteleminen innostaa."

"Kun tietää mitä odottaa. Se on vain niin taivaallista, kun toinen on samalla aaltopituudella sekä tietysti se, että pystymme puhumaan seksistä."

"Toisen läheisyys, se miten katsoo silmiin ja sanoo silmillään, että minä haluan sinua nyt!"

"Miehen tuoksu ja miehinen olemus. Läheisyys ja yhteyden tunne rakkaani kanssa. Rakastellessamme koen sielujemme yhteyden selvimmin, koska olemme niin alasti toistemme edessä."

"Ihan pelkästään se, että nautin seksistä. Se on minulle yksi tapa osoittaa myös rakkauttani kumppaniani kohtaan. Nautin siitä, kun saan hänet nauttimaan."

Lue myös:

Pitkä parisuhde ja 20 tärkeää pientä sanaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla