Mikä innostaa seksiin? Kohteliaisuus, kauniit puheet, hyvä kroppa ja viisaus. Ja kun osaa yllättää, voi saada vaikka tienposkessa.

Kodin Kuvalehden seksikyselyyn vastanneista 39 prosenttia harrastaa seksiä noin kerran viikossa. Lähes joka päivä hetekahumppaan yltyy 18 prosenttia.

Useimmilla intoa siis riittää.

Mutta mikä itse asiassa saa innostumaan seksistä?

"Kahden ihmisen välinen kemia. Silittely ja kosketus, hyvä tuoksu, hyvä vuorovaikutus ja tunne, että toinen on kiinnostunut, ihastunut tai rakastunut. Kauniit puheet ja huomioiduksi tuleminen", sanoo eräs vastaaja.

Toinen vastaaja toteaa yksinkertaisesti: "Se, että mies on paremmalla tuulella sen jälkeen."

Kohtelias saa kiinnostumaan

Kumppanin huomioon ottaminen kannattaa jo ennen petihommia. Yksi asia voi johtaa toiseen.

"Hellyys, huomiointi, kohteliaisuus. Mikäli haluaa pelata varman päälle, kannattaa avata ovi ja antaa minun kulkea siitä ensin, huomioida olemassaoloni muutenkin arvostavasti ja lopuksi antaa hartiahieronta. Jos en ole kuollut, niin seksiä tulee."

"Viisas mies. Fiksu tyyppi saa minut kiinnostumaan. Hyvä seksi lisää haluja saada sitä pian lisää."

"Romanttinen, tunteellinen, viettelevä mies, joka osaa jutella romanttisesti."

"Hyvä huumori höystettynä kohteliaalla käytöksellä."

"Kumppanin ystävällisyys ja kaunis kohtelu joka päivä! Se että meillä on oikeasti mukava olla toistemme kanssa vielä 15 vuoden avioliiton jälkeenkin. Eli toimiva ja kaunis arki virittää myös seksiä!"

"Se alkaa aamusta ja kestää koko päivän. Pienet hyvät teot pitkin päivää, ja tarkoitan ihan tavallisia kotiaskareita tai ihan vain että toinen tuo yllättäen kahvikupposen. Ilman kiukuttelua ja riitaa kun on mennyt koko päivä, niin on jo 'valmiiksi taputeltu' seksiinkin. Toisen huomioon ottaminen kaikin tavoin, silti muistaen oma vapaus."

"Hyväily niin henkisesti kuin fyysisestikin. Olen onnellinen siitä, kun mieheni on rakentanut taloamme ja ollut mahtava isä lapsillemme."

Hyvännäköinen saa syttymään

Naiset kuumenevat helpommin, kun miehellä on keho kondiksessa.

"Hyväkroppainen, lihaksikas kumppani. Hauska ja vapautunut seksi."

"Alaston hyvävartaloinen mies."

"Toisen osapuolen pitää osata hommat ja tietysti, jos vastapuolella sattuu olemaan iso penis, niin aina parempi!"

Yllättäjä saa vaikka tienposkessa

Ja tietysti on hyvä, ettei homma ole aina samanlaista jyystämistä.

"Yllätyksellisyys. Se, että kumppani ehdottaa seksiä pitkillä automatkoilla tielevikkeillä tai alkaa hieroa kipeitä hartioita työpäivän jälkeen, ja se johtaa muuhun."

"Spontaanius, ilo, aitous."

"Yllättävä lähestyminen, rento tilanne."

"Oikea ihminen, tunne, tilanne, oma seksuaalisesti latautunut olo. Myös toinen pystyy omalla toiminnallaan virittämään seksuaalisen halun, vaikka ei itse juuri sillä hetkellä olisi kovinkaan halukas, niin innostuu seksistä tilanteen edetessä. On tärkeää, että seksissä on vaihtelua, avoimuutta, ettei se 'juutu' samaan kaavaan."

Rakas innostaa vuodesta toiseen

Ja paras innostaja on tietysti rakkaus.

"Rakkauden tunne. On upeaa, että juuri minun mieheni jakaa elämän ilot kanssani. Hormoneilla ja kierron vaiheella on suuri merkitys. En tarvitse erityisiä konsteja innostumiseen. Pidän seksistä rakkaani kanssa. Se tuntuu hyvälle ja jo sen ajatteleminen innostaa."

"Kun tietää mitä odottaa. Se on vain niin taivaallista, kun toinen on samalla aaltopituudella sekä tietysti se, että pystymme puhumaan seksistä."

"Toisen läheisyys, se miten katsoo silmiin ja sanoo silmillään, että minä haluan sinua nyt!"

"Miehen tuoksu ja miehinen olemus. Läheisyys ja yhteyden tunne rakkaani kanssa. Rakastellessamme koen sielujemme yhteyden selvimmin, koska olemme niin alasti toistemme edessä."

"Ihan pelkästään se, että nautin seksistä. Se on minulle yksi tapa osoittaa myös rakkauttani kumppaniani kohtaan. Nautin siitä, kun saan hänet nauttimaan."

Lue myös:

Pitkä parisuhde ja 20 tärkeää pientä sanaa

Yksi Veetin opeista kuuluu: Nuku rakkaidesi vieressä, jos se suinkin on mahdollista. Vaadi, että sinua silitetään.
Yksi Veetin opeista kuuluu: Nuku rakkaidesi vieressä, jos se suinkin on mahdollista. Vaadi, että sinua silitetään.

Veeti on yritetty ostaa yli 7 000 euron hintaan Venäjälle, mutta turhaan. Kissa venyttelee ja saunoo mieluummin kotona, sillä parhaat nautinnot ovat usein aika arkisia.

Noiden silmien katsetta en unohda koskaan, sanoi arvovaltainen tuomari.

Hän ei puhunut mielitietystään, vaan kissasta.

Hän oli ehkä oikeassa.

Tuusulalainen Lumikissan Nopsajalka eli siperiankissa Veeti arvioitiin maailman kauneimmaksi kissaksi Haagin kansainvälisessä kissanäyttelyssä viime vuonna.

Jos Veeti osaisi puhua, se kenties opettaisi kissan elämästä seuraavat seikat. Elämänohjeet pätevät mainiosti myös ihmisiin.

1. Tee parhaasi. Veeti osaa ottaa näyttelyissä poseerausasennon ja ilmeen, jossa se näyttää parhaimmalta. Se poseeraa myös kotona, jos sattuu kuulemaan kameran napsahduksen. Sitten se lähtee muihin puuhiin. Luota, että oman parhaan tekeminen riittää. Ethän voi tehdä enempää. 

2. Koko ajan tarvitse yrittää. Kun kisat ovat ohi, Veeti makaa, venyttelee ja menee saunan jälkilöylyihin. Muista sinäkin maata, venytellä ja saunoa.

3. Parhaat nautinnot ovat usein aika arkisia. Veeti juhli voittoaan katkaravuilla, joita sille ostettiin paluumatkalla laivan ravintolasta. Kotona se ummisti silmänsä nautinnosta työntäessään kuononsa kissanraksuihin. Sellaista elämä on, aika arkista, ja hyvä niin.

4. Ethän ylpisty. Veetistä on maalattu Koreassa taulu. Taiteilija löysi kissan kuvan Facebookista ja piti kissaa niin kauniina, että päätti ikuistaa sen maalaukseen. Huomio voi tehdä kenestä tahansa turhamaisen. Siksi kannattaa pitää neljä tassua tai kaksi jalkaa maassa.

5. Älä satuta muita. Veetin omistaja Jaana Sivén sanoo, ettei Veeti koskaan kynsi tai näyki ketään. Älä sinäkään tee niin.

6. Kehitä itseäsi. Veeti tekee sen kiipeilemällä kiipeilypuissa. Koskaan ei ole liian myöhäistä oppia jotakin uutta. Kiipeä, konkreettisesti tai vertauskuvallisesti. 

7. Pidä yhteyttä ystäviisi. Veetillä on kotona 11 kissakaveria. Se on jo aika paljon, mutta jokaisella pitäisi olla ainakin yksi hyvä ystävä. Toivottavasti sinullakin.

8. Muista juuresi. Voiton jälkeen Veeti on saanut kosiopyyntöjä ympäri maailmaa. Se on kutsuttu Kiinaan ja yritetty ostaa yli 7000 eurolla Venäjälle. Mutta jos rakkaat asuvat tavallisessa talossa tavallisessa taajamassa, miksi sieltä pitäisi lähteä minnekään. Pitäkööt palatsinsa.

9. Rakasta! Nuku rakkaidesi vieressä, kuten Veeti, jos se suinkin on mahdollista. Vaadi, että sinua silitetään. Kehrää, kun kosketus tuntuu hyvältä.

Parisuhteen onnen salaisuus puutarhakielellä: kastele kukkasia, älä rikkaruohoja.
Parisuhteen onnen salaisuus puutarhakielellä: kastele kukkasia, älä rikkaruohoja.

Älä anna rakkauden hukkua arjen kiireisiin. Listasimme monta hyvää keinoa löytää huuma uudelleen.

1. Kosketelkaa enemmän

Pitkään yhdessä olleet parit eivät yleensä halaa tai suutele tarpeeksi. Se kannattaa, sillä ihokosketus tuottaa aivoissa oksitosiinia eli mielihyvähormonia.

Kokeilkaa halata toisianne parinkymmenen sekunnin ajan muutaman kerran päivässä. Pussailkaa pitkään ja hartaasti nopeiden hyvästelysuukkojen sijaan.

2. Pitäkää teknologiapaussi

Puoliso kertoo työpäivästään, mutta katselet puhelintasi. Kuulostaako tutulta? Tutkimusten mukaan hälyttävän moni kokee älypuhelinten häiritsevän rakkauselämäänsä.

Sopikaa, että jätätte puhelimen ja television ainakin ruoka-aikoina ja makuuhuoneessa kokonaan pois.

3. Sano kiitos

Pitkän parisuhteen rutiinien keskellä toisen pienet teot alkavat tuntua itsestäänselvyyksiltä. Jos huomaat, että kumppanisi on ostanut lempijugurttiasi tai jaksanut ripustaa pyykit, kiitä häntä.

Kirjoittakaa kokeeksi joka päivä ylös kolme asiaa, josta olette kiitollisia, ja kertokaa ne toisillenne.

4. Vaihda nalkutus kehuihin

Kun asuu vuosia saman katon alla, on helppo sortua mäkättämiseen: et sitten taaskaan viitsinyt tyhjentää tiskikonetta.

Yrittäkää mieluummin keskittyä siihen, mitä toinen tekee hyvin. Puutarhakielellä se sanottaisiin näin: Kastele kukkasia, älä rikkaruohoja.

5. Muista harrastuksesi 

Jos suhteenne tuntuu passiiviselta, se voi johtua siitä, ettet ole tyytyväinen elämääsi. Tee säännöllisesti jotain, mistä nautit.

Kun tulet harrastuksesta kotiin innostuneena, olet myös parisuhteessa parhaimmillasi.

6. Huomioi kumppanisi kiinnostuksen kohteet

Et ehkä koskaan opi pitämään golfista tai innostumaan uusimmista älyvempaimista. Kun puolisosi tekee jotain, mistä on todella innostunut, tarkkaile häntä. Intohimo tekee ihmisestä kauniin.

7. Sovi tuplatreffit

Parisuhdeaikaa ei aina tarvitse viettää kahdestaan. Yhden tutkimuksen mukaan hyvän ystäväpariskunnan kanssa tuplatreffeillä käyminen auttoi pareja tuntemaan kiintymystä omaa kumppania kohtaan.

Kun näet puolisosi juttelevan ystävienne kanssa, saatat taas muistaa, miksi aikoinaan rakastuit häneen.

8. Flirttaile

Parisuhde on tasapainoilua: ihminen kaipaa turvaa, mutta myös jännitystä. Niiden yhdistäminen on haastavaa. Siksi hellä ja vihjaileva flirttailu kannattaa.

Saattaa tuntua hölmöltä lähettää punastuttava tekstiviesti aviopuolisolle, mutta se voi auttaa löytämään mahanpohjasta kadonneet perhoset.

9. Kerro, miltä sinusta tuntuu

Käyt kampaajalla ja vedät ylle kauneimman puserosi. Odotat, että puoliso huomaisi ja suutut, kun niin ei käy.

Parisuhteen lämmittely-yritys ei saa olla sanaton testi, jonka puolisosi voi joko läpäistä tai reputtaa. Älä oleta, että hän osaa lukea mieltäsi.

Ellet tunne välejänne läheisiksi, kerro siitä kumppanillesi. Vasta silloin voitte yhdessä pohtia, miten asia korjataan.

10. Määrittele treffi-ilta uusiksi

Treffien ei aina tarvitse tarkoittaa pöytävarausta kalliissa ravintolassa. Käykää vaikka iltakävelyllä ja jutelkaa päivästänne.

Treffit tarkoittavat aikaa, jolloin ette pidä toisianne vanhempina tai asuinkumppaneina, vaan ihmisinä, jotka olette valinneet jakamaan elämänne.

11. Älä odota mahdottomia

Nykykulttuuri on niin seksualisoitunutta, että parisuhde voi tuntua laimealta, jos se ei muistuta romanttisten elokuvien kiihkeitä kohtauksia. Kaikissa pitkissä parisuhteissa on hyviä ja huonompia ajanjaksoja. Muista, että rakkautta voi tuntea ja osoittaa monin eri tavoin.

Lähde: health.com