Jos haluamme muuttaa elämäämme, meidän pitää muuttaa tapojamme. Kuinka helposti se sinulta käy?
Jos haluamme muuttaa elämäämme, meidän pitää muuttaa tapojamme. Kuinka helposti se sinulta käy?

Onko uuden, elämääsi parantavan tavan opettelu sinulle helppoa, vastenmielistä vai suorastaan ylivoimaista? Tee testi niin huomaat, että kyse saattaa olla synnynnäisestä taipumuksesta.

Miksi hyviä tapoja on niin vaikea omaksua kun taas huonoista ei meinaa päästä eroon millään? Onnellisuutta ja tapoja tutkinut Gretchen Rubin on löytänyt selityksen neljästä luonteen päätaipumuksesta. Saamme ne syntymälahjoina, ja ne vaikuttavat koko elämäämme.

Nelisenkymmentä prosenttia kaikista toimistamme on tapoja, joita toistamme joka päivä. Jos haluamme muuttaa elämäämme, meidän pitää muuttaa tapojamme.

Nelisenkymmentä prosenttia kaikista toimistamme on tapoja, joita toistamme joka päivä. Jos haluamme muuttaa elämäämme, meidän pitää muuttaa tapojamme. Jotta se onnistuisi, on ensin tunnistettava oma synnynnäinen taipumuksensa suhtautua muutokseen.

Tämä testi antaa osviittaa siitä, oletko taipumukseltasi ylläpitäjä, kyseenalaistaja, kapinallinen vai velvoittaja. Testi perustuu Gretchen Rubinin kirjaan Tee siitä tapa. Eli kuinka kitket huonot tavat ja teet hyvistä pysyviä (Nemo, 2015).

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla