Läheisyys, liikunta ja uudet asennot auttavat innostumaan samasta seksikumppanista vuosienkin jälkeen. Ja arvostaakin pitää toista aina.

”Nyt mä koitan keksiä miksi sinuun rakastuin. Kun arki ajaa tankilla keittiöön kovat piipussa, etsin jotain valkoista jota voisin heiluttaa”, laulaa Anna Puu kappaleessa Antaudun.

Pitkässä parisuhteessa on hetkiä, jolloin haluttaisi luovuttaa ja lopettaa kaikki. Etenkin se seksi.

Kysyimme Kodin Kuvalehden seksikyselyssä lukijoilta, miten he innostuvat kumppanistaan yhä uudelleen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

"Seksi oman kullan kanssa on kuin hyvä viini eli paranee vanhetessaan! Se edellyttää tietty sitä, että suhde on hyvä. Riita ja kränä eivät todellakaan käy esileikistä! Erimielisyydet sovitaan ja yleensä on hyvä olla", kertoo yksi kyselyyn vastanneista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kosketus ja luottamus

"Hoitamalla suhdetta myös halu ja innostus säilyvät. 30 vuoden jälkeenkin toinen on haluttava, kun niin tahtoo ja haluaa. Rakkaus ja luottamus toiseen pitävät kiinnostuksen yllä.
Romanttiset illalliset, kaksin tehdyt matkat, yhteiset harrastukset ja huumori saavat minut innostumaan puolisostani. Päivän aikana annetut ja saadut kosketukset pitävät kipinää hyvin yllä. Siitä on helppo jatkaa viettelyyn."

Arvostus ja yhteinen aika

"Läheisyys ja arvostus, ja se että kumppani luonnostaan tekee päivän mittaan asioita, jotta minulla olisi mahdollisimman hyvä olla. Esimerkiksi autonpesu tai pyykinpesu, ja aina pyytämättä. Olemme olleet naimisissa nyt 32 vuotta."

"Mieheni on hyvä ja huomioon ottava. Eli saanti on lähes taattua. Hän ei keskity pelkästään itseensä. Muutoin auttavat yhteinen työ, yhteinen aika, huumori, puhuminen, suoruus.
Vaikka se ei aina helppoa ole, tärkeintä on tahto ja päätös, että tuohon mieheen rakastun joka aamu aina uudelleen. Tunsin jo ensi metreillä, että juuri tuo henkilö on se oikea."

"Yhteiset urheiluhetket, naurut samoille asioille, yhteisymmärryksen ylläpitäminen ja asioiden jakaminen, yhteisen ajan vietto muiden seurassa. Ajattelen niitä asioita, joita hänessä eniten arvostan ja niitä, joihin rakastuin."

Uudet asennot ja muutokset

"Kokeilemme uusia asentoja ja uusia paikkoja."

"Emme ole vielä 3,5 vuoden aikana ehtineet kyllästyä toisiimme. Muutokset elämässä ovat laittaneet meidätkin uudistumaan."

"Hän on taitava ja yllätyksellinen, arvoituksia ja ideoita täynnä."

"Omasta mielestäni seksi saman kumppanin kanssa on nimenomaan parasta. Vuosien aikana molempien tavat ja halut ovat hioutuneet lähemmäs toisiaan.
Tutun kumppanin kanssa seksi on turvallista ja sen vuoksi uskaltaa myös kokeilla uusia ja hurjempiakin juttuja, joita ei tuntemattomamman kanssa koskaan tahtoisi kokeilla.
Vieraassa henkilössä saattaa juuri uutuudenviehätys ja jännitys innostaa monia. Mutta vieras ei tiedä, mistä pidän ja nautin. Kaikki pitäisi opettaa uudelleen alusta lähtien, aivan kuten omalle aviomiehelleni olen aikoinaan opettanut. Olen opetellut itsekin."

"Rakastelu sytyttää aina vain, ja joskus seksilelut. Mansikkainen voide on kiva."

Samaa latua 50 vuotta

"Hän on seksikäs ja komea. Joskus täytyy innostua siksikin, että se mielestäni kuuluu sitoumukseen, jonka avioliittoon lähtiessäni olen tehnyt. Joskus itseä ei innostaisi, mutta kun lähtee mukaan, niin lämpeää yleensä itsekin. Innostun hänestä, koska hän on miehekäs, voimakas ja älykäs – upea paketti! Ja toisaalta siksi, että hän rakastaa minua ja innostuu minusta."

"Vaatiihan se mielikuvitusta aika ajoin. Välillä on viileämpiä ajanjaksoja ja ne pitää vain hyväksyä. Yleensä niiden jälkeen taas roihuaa kivastikin."

"Ei voi kyllä puhua innostumisesta, kaikki menee samaa tuttua latua kuin tähänkin asti. Meillä on liki 50 vuotta avioliittoa takana, joten eivät ne omatkaan hormonit kovin paljon jyllää... Mutta tuleehan tuota saunan jälkeen vilvoiteltua jonkin aikaa ilman vaatteita."

Lue myös:

Oma seksi kullan kallis.

Pitkä parisuhde ja 20 tärkeää pientä sanaa

Hyvä ja terve parisuhde: 10 tärkeintä asiaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla