Seksistä kannattaa nauttia. Vaikka sitten yksin. Tässä kolme kotikonstia, joilla se onnistuu.

Seksuaalisuuttaan voi vaalia tavallisessa arjessa pienellä panostuksella. Sen voi tehdä, vaikka olisi yksin, ilman kumppania.

Kodin Kuvalehden toukokuussa tehdyn seksikyselyn mukaan 84 prosenttia sinkkunaisista ei saa tarpeeksi seksiä. Osa vastaajista kertoi harrastavansa irtosuhteita, mutta osa kieltäytyy niistä.

”Yhden yön ihmeet eivät jaksa kiinnostaa”, kommentoi eräs vastaaja. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kolme kotikonstia

Tässä logoterapeutti ja seksuaalineuvoja Elina Tanskasen vinkit, miten jokainen voi vaalia seksuaalisuuttaan ja edistää hyvää oloaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla


1. Panosta itsetyydytyksen laatuun

Itsetyydytyksestä puhutaan myös itserakasteluna. Mieti, mikä sinua kiihottaa ja mitä haluaisit kokeilla. Nykyään monet seksivälineet, kuten vibraattorit, ovat laadukkaita tuotteita, ja niitä saa helposti tilaamalla esimerkiksi netin erotiikkaliikkeistä.

Panostamalla sooloseksiin panostat myös tulevaisuuden seksielämään kumppanin kanssa. Jos kohtaat ihmisen, jonka kanssa haluat harrastaa seksiä, pystyt nopeammin viestimään hänelle, mistä pidät.

2. Vaali aistillisuutta arjessa

Herkisty käyttämään arjessa jokaista viittä aistiasi.

Vaikka ei olisi ihmistä, jota varten haluaisit laittautua, kannattaa silti helliä itseään. Harrasta mieleistäsi liikuntaa, käy hieronnassa tai kauneushoidoissa.

Osta vaikkapa hyväntuoksuista suihkugeeliä tai vartalovoidetta. Itsensä peseminen tai rasvaaminen voi olla kaunis rituaali.

3. Ota vastuu itsestäsi

Työstä tietoisesti omaa naiseuttasi, seksuaalisuuttasi ja suhdettasi seksiin. Mitä uskomuksia sinulla on esimerkiksi itsetyydytyksestä? Mitkä asiat sinua seksissä kiinnostavat? Mene ja toteuta niitä omalla tavallasi.

Oletko parisuhteessa? Lue Kodin Kuvalehden numerosta 14, miten parisuhteen seksielämän saa pysymään vireänä. Lehti on ilmestynyt 3. heinäkuuta.
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla