Muhkeat korvapuustit leivot tällä reseptillä - ota ohje talteen

Korvapuustia on vaikea korvata, kun mieli tekee kunnon pullakahveja.

Näin korvapuustit syntyvät

Mittaa kulhoon kädenlämpöinen maito, murennettu hiiva, rikottu muna, sokeri, kardemumma ja suola.

Aloita jauhojen lisääminen vatkaten seosta voimakkaasti vispilällä. Kun taikinasta muodostuu paksuhkoa velliä, jatka alustamista käsin. 

Lisää loput jauhot vähitellen ja sulatettu rasva alustamisen loppuvaiheessa. Hyvä taikina on pehmeää ja kimmoisaa ja se irtoaa kulhon reunoista. Kun loput jauhot on lisätty, työstä taikinaa voimakkaasti 5–10 minuuttia riittävän sitkon aikaansaamiseksi.

Kohota taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä, vedottomassa paikassa liinalla peitettynä. Kumoa se jauhotetulle leivinpöydälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaivaa taikinasta pois ilmakuplat ja leikkaa taikina kahteen osaan. Kauli paloista suorakaiteen muotoiset (60 x 30 cm) levyt.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Levitä pinnalle pehmeä rasva, sokeri ja kaneli tasaiseksi kerrokseksi.

Kääri levyt tiukoiksi rulliksi pitkältä sivulta alkaen ja käännä saumakohta rullan alle. Leikkaa rullat mielesi mukaan 15–30 osaan terävällä veitsellä. Voit leikata palat suoriksi tai kolmionmuotoisiksi, kääntäen veistä leikatessa vuorotellen viistosti vasemmalle ja oikealle, niin että pidempi osa taikinasta on noin 5 cm:n ja ylempi noin 2 cm:n pituinen.

Nosta palat leivinpaperin päälle uunipellille niin, että niiden leikkauspinnat osoittavat sivuille. Mikäli leikkasit palat kolmion mallisiksi, jätä päälle kolmion kärkiosa.

Paina peukalolla pullan pinta keskeltä kärkiosaa taikinan läpi pohjaan asti. Näin korvapuustin poimut aukeavat sivuille.

Kohota liinan alla 10–15 minuuttia. Voitele pinta huolellisesti munalla ja koristele esimerkiksi raesokerilla.

Nosta uunin keskitasolle ja paista pikkupullia 225 asteessa 10–15 minuuttia ja isompia 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Nosta paistetut pullat ritilälle jäähtymään ja peitä liinalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla