Mummolan aamiaispöydässä nautittava smoothie valmistuu uunissa mehevöityneistä oman pihan omenoista. Makua syksyinen smoothie saa inkivääristä ja kanelista.

Mummolan kiireettömät aamut kutsuvat nauttimaan aamiaisesta pitkän kaavan mukaan. Pöytään on katettu kauniit, syksyn sadonkorjuun tunnelmaa henkivät Paratiisi-astiat, ja kattauksen kruunaa keskelle pöytää nostettu omenapuun oksa.
 

Oman puun omenoista valmistuu syksyltä maistuva uuniomenasmoothie, joka viimeistellään ripauksella kanelia ja tarjoillaan kauniista Paratiisi-kaatimesta.

Mummon uuniomenasmoothie

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

n. 1 l

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4 isoa omenaa
1 tl kardemummaa
1/3 tl jauhettua inkivääriä
2 tl jauhettua kanelia
3/4 dl tummaa siirappia
2 dl jogurttia
4-5 dl maitoa

Viimeistelyyn

jauhettua kanelia
 

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.
Kuori omenat ja poista siemenkota. Leikkaa omenat lohkoiksi ja nosta lohkot uunivuokaan.
Sekoita omenoihin kardemumma, inkivääri ja kaneli. Valuta siirappi pinnalle.
Paista 15 minuuttia, sekoita ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä.
Anna omenoiden jäähtyä huoneenlämpöisiksi. Voit myös tehdä paistoksen edellisenä päivänä ja käyttää jääkaappikylmää omenapaistosta.
Soseuta jäähtyneet omenat, jogurtti ja maito sauvasekoittimella tai blenderissä mahdollisimman sileäksi ja pehmeäksi smoothieksi. Ohenna tarvittaessa maidolla.
Kaada laseihin ja ripauta pinnalle hieman jauhettua kanelia.
 

Smoothien kaverina maistuu täysjyväkaurahiutaleista hitaasti haudutettu ravitseva ja herkullinen aamupuuro, jonka voi kruunata voisilmällä. Joskus perinteiset ja yksinkertaiset asiat ovat niitä parhaita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla