Pimenevät illat houkuttavat viettämään yhä enemmän aikaa sisältiloissa. Syystunnelmointiin sopii hyvin juustoilta, jossa saa hyvällä omatunnolla keskittyä herkutteluun.
Juustolautaselle kannattaa koota erilaisia juustoja, sillä makuja on varmasti yhtä monta kuin pöydän ympärille istahtavia ihmisiä. Juustoja on hyvä varata noin 100-150 grammaa henkilöä kohti.
Kokoa suurelle Paratiisi-vadille sekä pehmeän että voimakkaan makuisia juustoja.
Nosta juustot jääkapista noin tuntia ennen tarjoilua, jotta niiden aromit ovat tarjoiluhetkellä parhaimmillaan.
Kata pöytään kauniit Paratiisi-astiat ja varaa jokaiselle juustolle oma veitsi, jotta maut eivät sekoitu. Muista säilyttää kattauksessa rentous; eripariaterimet tai muruset pöytäliinalla eivät haittaa.
Juustojen kanssa tarjottaviksi sopivat muun muassa grissinit, erilaiset pähkinät sekä hedelmät, esimerkiksi päärynät ja viikuna. Nosta pöytään myös muutamaa erilaista leipää, kuten makeaa saaristolaisleipää ja täysjyväpatonkia. Kokeile juustojen kanssa myös suklaata – makuyhdistelmä voi yllättää!
Juustoillan makeaksi päätökseksi sopii esimerkiksi itse leivottu päärynäpiirakka.