Makeanhimo voi johtua liian pienestä lounaasta.
Iltapäivällä pari tuntia lounaan jälkeen se alkaa: suu vettyy jo namipussin ajattelusta ja on pakko kipaista hakemaan suklaapatukka. Tai no, levy.
Miksi meidän tekee niin mieli makeaa, ravitsemusterapeutti Anette Palssa?
"Suurimmalla osalla makeanhimo johtuu siitä, että varsinkin me naiset syömme liian vähän ja harvoin. Tarvitsemme lisää energiaa ja ravintoaineita.
Pimeänä vuodenaikana monella energiantarve hieman kasvaa.
Loput sokerinkaipuusta liittyy tunteisiin ja tapoihin. Makea tuo mielihyvää.
Jos saisimme riittävästi proteiinia ja hyviä hiilihydraatteja aterioista, makea ei ehkä niin himottaisi.
Toisaalta, jos makupalasta saa iloisen mielen, herkkuhetki ei ole iso ongelma vaan makea, pieni synti."