Mokkaleivokset valmistuvat nopeasti pakastetaikinasta.
Kinuski-mokkaleivos
Ainekset
Työvaiheet
- Kaaviloi sulatettu murotaikina 25 cm x 25 cm kokoiseksi levyksi. Nosta levy leivinpaperin päälle uunipellin päälle. Kypsennä 225 asteessa uunin keskitasolla 10 minuuttia.
- Mittaa pinnoitettuun kattilaan kerma, fariinisokeri ja pikakahvijauhe. Kuumenna ja keitä miedolla lämmöllä noin 25 minuuttia, kunnes seos on kinuskimaista ja paksua. Kokeile paksuus tipauttamalla tippa kinuskia kylmään vesitilkkaan. Jos kinuski jämähtää kiinteäksi, on kinuski valmista.
- Sekoita joukkoon voinokareet. Levitä kinuski murotaikinapohjan päälle. Anna jähmettyä huoneenlämmössä pari tuntia ja nosta kylmään. Leikkaa sopivan kokoisiksi suupaloiksi.