Kuka voisi vastustaa rapeakuorisia uuniperunoita?
Kuka voisi vastustaa rapeakuorisia uuniperunoita?

Kyllä potuttaa! Uuniperuna on huippuhelppoa, halpaa ja hyvää ruokaa sekä arjessa että illanistujaisissa.

Pellillisellä uuniperunoita ruokit helposti isonkin syöjäporukan. Täytteen ohje on helppo tuplata tai triplata.

Valitse uuniperunoiksi isoja, jauhoisia perunoita. Pistele niihin tikulla reikiä ennen kypsentämistä.

Kypsennä sellaisenaan, foliossa tai halkaistuina

Perunoita ei tarvitse kääriä folioon, sillä ilman sitä kuori kypsyy ihanan rapeaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Toki voit kääriä perunat myös folioon. Tällöin peruna kypsyy varmasti tasaisesti ja pysyy mehevänä. Muista pistellä reikiä myös folioon, jotta peruna ei räjähdä kuumuudesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hyödynnä kuoret ja rapsakoita ne uunissa.

Älä heitä foliossa kypsennetyn uuniperunan kuoria pois vaan tee niistä uutta ruokaa: levitä kuoret uunipellille, ripottele päälle hiukan öljyä ja paista 225 asteessa rapeiksi. Rouhi pinnalle suolaa ja pippuria.

Kolmaskin kypsennystapa on: Voit paistaa perunat myös halkaistuina. Sivele silloin leikkuupinnoille öljyä tai voisulaa ja mausta suolalla. 

Uuniperunat ja katkaraputäyte

4 annosta, 15 min + 1 t 

  • 8 ( 150 g) Rosamunda-perunaa 

Katkaraputäyte

  • 1 ps (180 g) kuorittuja isoja katkarapuja (MSC)
  • 1 rs (100 g) piparjuurituorejuustoa
  • 200 g turkkilaista jugurttia
  • ½ dl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
  • 1 rkl hunajaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Tomaattisalsa

  • 3 tomaattia
  • 1 punasipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl kapriksia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ dl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
  • ½ dl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria 
  1. Harjaa perunat puhtaiksi. Pistele kuoreen reikiä haarukalla. Nosta perunat leivinpaperin päälle pellille. 
  2. Kypsennä perunoita 200-asteisessa uunissa noin tunti. Tarkista kypsyys haarukalla. Voit sammuttaa uunin ja jättää perunat jälkilämmölle odottamaan tarjoilua. 
  3. Valmista katkaraputäyte ja tomaattisalsa. 
  4. Sulata katkaravut. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
  5. Pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna punasipuli. Sekoita salsan ainekset.
  6. Tarjoa täytteet uuniperunoiden kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla