Haluatko laskiaispullaan ehdottomasti mantelimassaa? Sen voi tehdä myös itse.
Jos mantelimassa on intohimosi, sitä kannattaa tehdä kotona. Äkkiä huomaat, että on tullut tehtyä yksi satsi, ja toinen, ja vielä kolmas… Sitten on pakko leipoa jo lisää pullaakin!
Reseptejä mantelimassan valmistamiseen löytyy monenlaisia: toisissa aloitetaan kokonaisista manteleista, toisissa käytetään mantelijauhoa.
Kokeile erilaisia ja löydä se, mistä pidät eniten.
*****
Mantelimassa kokonaisista manteleista
100 g manteleita kuorittuina tai kuorineen
1 ¼ dl sokeria
1 rkl vettä
Surauta mantelit sähköisellä leikkurilla tai monitoimikoneessa tasaiseksi jauheeksi. Lisää sokeri.
Jatka jauhamista kolmisen minuuttia. Lisää vesi ja mausta halutessasi karvasmanteliaromilla: muutama tippa riittää. Aja vielä koneella hetken, jotta seoksesta tulee tasainen.
*****
Mantelimassa mantelijauhoista
200 g mantelijauhoja
300 g tomusokeria
1 munanvalkuainen
Vatkaa valkuainen kulhossa kuohkeaksi. Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri keskenään.
Lisää valkuaista vähitellen manteli-tomusokeriseokseen. Et välttämättä tarvitse koko valkuaista.
Pyörittele mantelimassasta yhtenäinen pallo. Älä vaivaa liikaa, sillä silloin massa murenee. Kääri tuorekelmuun ja säilytä käyttöön asti jääkaapissa.
Vinkki! Jos haluat laskiaispullista hauskasti uuden näköisiä, värjää mantelimassa karamellivärillä.