Galette saa viimeisen silauksen tuoreista yrteistä.
Galette saa viimeisen silauksen tuoreista yrteistä.

Juuri nyt tomaatit ovat makeimmillaan ja edullisimmillaan. Herkullinen tomaattipiiras syntyy ranskalaiseen tapaan helposti mutta tyylikkäästi.

Helppo tomaattigalette on loppukesän paras suolainen piirakka, sillä sen ainekset ovat nyt ihanimmillaan. 

Galette tarkoittaa ranskalaista peltipiirakkaa, johon ei tarvita edes vuokaa. Sekoita vain simppeli piirakkataikina ja lastaa päälle tomaatteja ja mozzarellaa.

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tomaattigalette

8 palaa | 20 min + 20 min

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3 dl vehnäjauhoja

½ tl suolaa

100 g voita

1 dl parmesaaniraastetta

noin 3 rkl kylmää vettä

Täyte

1 kesäsipuli

2 tomaattia

terttutomaatteja

1 dl punaista pestoa

1 pallo mozzarellaa

¼ tl mustapippuria myllystä

Lisäksi

1 muna

tuoretta timjamia

 

Sekoita jauhoihin suola. Kuutioi voi. Nypi sormin jauhot ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää parmesaaniraaste ja vesi. Muotoile taikinasta pallo ja nosta jääkaappiin.

Halkaise ja viipaloi sipuli ja varret. Pese ja viipaloi isot tomaatit. Terttutomaatit voit jättää kokonaisiksi.

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Levitä leivinpaperi pöydälle. Ripottele päälle jauhoja. Ota taikinapallo jääkaapista, litistä ja kauli pyöreäksi levyksi, joka on halkaisijaltaan 35–40 senttiä.

Sipaise päälle pestoa, mutta jätä 4 senttiä reunoilta puhtaaksi. Revi pinnalle mozzarella. Lisää tomaatit ja sipulit.

Taittele reunat täytteen päälle ja voitele munalla. Vedä piiras uunipellille. Paista noin 20 minuuttia. Silppua paistetun piiraan päälle tuoretta timjamia.

 

Nappaa Kodin Kuvalehdestä 16/2023 talteen muutkin helpot kasvisreseptit satokauteen. Kokeile esimerkiksi mehevän herkullisia kesäkurpitsapihvejä, vegecarbonaraa sekä raikasta vihersmoothieta, joka surahtaa nopeasti pinaateista, kurkuista ja omenoista. Tilaajana voit lukea jutun myös digilehdestä. Jos et vielä ole tilaaja, tutustu Digilehdet.fi-palveluun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla