Vintit ja kellarit täyttyvät helposti tavarasta, myös hyödyttömästä. Älä kuitenkaan heitä kaikkea roskiin. Katso, mihin itselle turhaa tavaraa voi tarjota.

Museo voi pitää sinulle yhdentekevältä tuntuvaa tavaraa historallisesti tai yhteiskunnallisesti merkittävänä. Lisätietoja saat ottavlla yhteyttä lähimpään museoon. He osaavat neuvoa eteenpäin.

www.museot.fi

Eläinsuojeluyhdistykset ottavat usein vastaan patjoja, peittoja sekä leluja, osa jopa aidanseipäitä tai -tolppia. Kannattaa tiedustella, milloin ja miten tavaraa voi lahjoittaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

www.rekkurescue.com, www.viipurinkoirat.fi, www.hesy.fi

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Päiväkodeille kannattaa tarjota askartelutarvikkeita, pelejä tai kirjoja.

Terveyskeskukset, sairaalat ja lääkäriasemat ottavat mielellään lehtiä, kirjoja, pelejä, leluja tai askarteluvälineitä. Etenkin hyväkuntoiset dvd:t ovat haluttuja.

Seurakunnat jäjestävät kerhoja lapsille ja nuorille, joten askartelutarvikkeet ovat tervetulleita sielläkin. Seurakunnat avustavat myös muiden maiden orpoja, vähäosaisia ja katastrofin uhreja, joten tavaroillesi saattaa löytyä uusi omistaja heidän kauttaan.

Vanhainkodin tai palvelutalon asukkaat ilahtuvat, jos viet heille lehtiä luettavaksi.

Pelastusarmeijalle voi lahjoittaa vuodenajasta riippumatta käyttökelpoisia tavaroita ja vaatteita, kuten huonekaluja, taloustavaroita, astioita, kenkiä, leluja, kirjoja ja urheiluvälineitä.

www.pelastusarmeija.fi

Emmaus on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansainvälinen liike, joka ottaa vastaan hyväkuntoisia naisten ja miesten vaatteita ja kenkiä, kodintekstiilejä, liinavaatteita, käsitöitä, lankoja, astioita, taloustavaroita, harrastusvälineitä, suksia sekä pieniä eriä kirjoja. Lahjoitetut tavarat myydään Emmauksen kirpputoreilla. Osa vaatteista pakataan avustuslähetyksiin. Kirpputorien myyntitulot käytetään kehitysyhteistyöhön.

www.emmaus.fi

Suomen Punainen Risti kaipaa jatkuvasti hyväkuntoisia, ehjiä ja puhtaita arkivaatteita. Etenkin lasten ja miesten vaatteista on pulaa.

www.lahjoita.fi

Fida lähetystori -kirppareille voi lahjoittaa vaatteita, kodintekstiilejä, astioita, kirjoja, huonekaluja, leluja, urheilutarvikkeita, dvd- ja cd-tallenteita, alle viisi vuotta vanhaa elektroniikkaa, kenkiä sekä kuolinpesiä. Fida lähetystorien tuotto käytetään kehitysyhteistyöhön, ja samalla ne edistävät kierrätystä.

www.fida.fi

Teatterit ja harrastajateatterit ottavat usein mielellään vastaan vaatteita vanhoilta ajoilta tai muuten erikoisia vaatteita ja rekvisiittaa.

Keräilijät ja antikvariaatit kannattaa myös ottaa huomioon vinttiä peratessa.

www.antikvariaatti.net

Sisältö jatkuu mainoksen alla