Jos ruusuja on paljon, jonkun niistä raaskii jo kuivattaa!
Jos ruusuja on paljon, jonkun niistä raaskii jo kuivattaa!

Kaunis koriste kotiin syntyy kuivakukka-asetelmasta. Ruusujen kuivaaminen on todella helppoa.

Kun ruusu kuihtuu, niin muistot jää, kirjoitettiin aikanaan muistovärssykirjaan. Entä jos et antaisikaan ruusun kuihtua?

Muistojen ruusun voi säilyttää vuosia sen kuivaamalla.

Tee näin:

1. Katkaise kauneimmassa kukoistuksessaan oleva ruusu (aivan, tämä kuivaamisessa on hintana) niin, että vartta jää jäljelle vain muutama sentti.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Tökkää kukka pystyasentoon astiaan tai laatikkoon, jonka pohjalle olet kaatanut hyvin hienoa hiekkaa. Hiekkaa voi siivilöidä vaikka kotipihan hiekkalaatikosta, mutta rautakaupat myyvät tarkoitukseen erinomaisesti sopivaa puhallushiekkaa. Myös askartelutarvikeliikkeistä kannattaa kysellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Valuta hyvin varovasti lisää hiekkaa laatikkoon ruusujen ympärille ja päälle, kunnes ne lopulta peittyvät hiekkaan kokonaan. Voit varovasti avata ruusun terälehtiä niin, että hiekkaa valuu joka paikkaan.

4. Vie kuivausastia kuivaan ja lämpimään paikkaan pariksi viikoksi.

5. Nosta kukat hiekasta vielä varovaisemmin kuin olet ne sinne asetellut. Ravistele hellästi ja pyyhkäise viimeiset hiekat siveltimellä. 

Huomaa tämä:

Kirkkaanpunaiset, keltaiset ja oranssit ruusut säilyttävät värinsä lähes ennallaan, tummanpunaiset ruusut muuttuvat lähes mustiksi.

Jos haluat kuivata myös ruusun varren lehtineen, toimi samalla tavoin mutta aseta varsi hiekan päälle vaaka-asentoon. Kun varsi ja kukka ovat kuivia, voit sitoa ne yhteen ohuella, vihreällä rautalangalla.

Myös hurmaavan pionin voi yrittää kuivata. Sille sopii parhaiten ilmakuivatus: Ripusta parhaassa terässä oleva kukka alassuin roikkumaan viileään ja pimeään tilaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla