Ruokatrendit tulevat ja menevät, mutta paahtopaisti on ja pysyy. Tällä ohjeella valmistat maukkaan paistin, jonka kruunaa superhelppo ja kielen mukanaan vievä kastike.

 

Paahtopaisti yrttikuorrutteella
Kuusi annosta

1 kg painoinen naudan paahtopaisti
2 rkl oliiviöljyä
1 tl mustapippuria myllystä
1 tl suolaa
1 rkl Provencen yrttisekoitusta
6 perunaa
500 g porkkanoita
2 dl vettä
1 Knorr® Fond ”du Chef” -liha-annosfondi
1,25 dl vispikermaa
cayennepippuria

  1. Ota paisti huoneenlämpöön reilu tunti ennen kypsentämistä. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja nosta paisti uuninkestävään vuokaan. Sekoita öljy, mustapippuri, suola ja yrttisekoitus keskenään ja levitä seos tasaisesti lihan päälle. Nosta paisti uuniin 60 minuutiksi.
  2. Pese ja halkaise perunat. Kuori porkkanat ja pilko suurimmat muutamaan osaan. Kun paisti on ollut uunissa 30 minuuttia, lisää vihannekset samaan vuokaan ja pirskottele päälle oliiviöljyä. Anna vihannesten ja lihan kypsyä yhdessä uunissa 30 minuuttia ja nosta pois uunista. Tällöin liha on kypsynyt tunnin ajan ja sen kypsyysaste on medium. Halutessasi voit lisätä lihan paistoaikaa.
  3. Kääri paisti alumiinifolioon ja anna levätä noin 15 minuuttia. Valmista seuraavaksi kastike. Kiehauta 2 dl vettä ja lisää sekaan Knorr® Fond ”du Chef” -liha-annosfondi ja kerma. Mausta ripauksella cayennepippuria ja anna kiehahtaa. Leikkaa paisti ohuksi viipaleiksi poikkisyin ja tarjoa kastikkeen kanssa.

Vinkki: Valitse sellainen paisti, jonka päällä on rasvakerros. Rasva sulaa uunissa ja antaa lihalle mehevyyttä.

 

Aidon liemen maku

Tiivistetyt,  korkealaatuiset Knorr® Fond ”du Chef”
-fondit antavat ruoalle täyteläisen maun. Fondit
on valmistettu huolella valituista raaka-aineista,
eivätkä ne sisällä lisättyjä arominvahventeita,
säilöntäaineita tai keinotekoisia väriaineita.
Makuvaihtoehtoja on kuusi: kana-, liha-, kasvis-,
kala- ja tumma liha -annosfondi.

Kaupallinen yhteistyö

Tämä rustiikkinen amuse bouche on yhdistelmä ranskalaisia maalaismakuja. Ankankoipipalat portviinillä maustetussa hyytelössä rapean maalaisleivän kanssa ovat mieleenpainuva herkku tunnelmallisessa juhlapöydässä.

Valmistusaika: 45 minuuttia +hyydyttäminen
Annoksia: 36 kpl


4 liivatelehteä
3 ½ dl vettä 
1 Knorr ”Fond du Chef” kanaliemi -annosfondi
½ tl suolaa
½ dl portviiniä
1 punasipuli
tuoretta timjamia
1 ankankoipi confit -säilyke (kaksi koipea)
vaaleaa maalaisleipää
oliiviöljyä 
1 iso valkosipulinkynsi
karpalohilloa
200 g karpaloita (tuoreita tai pakasteesta)

Lisäksi
n. 15 cm x 25 cm kokoinen vuoka

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Keitä vesi ja liuota joukkoon annosfondi. Lisää joukkoon suola ja portviini. Anna kiehahtaa. Liuota joukkoon liivatelehdet ja jätä liemi kattilaan jäähtymään.
  2. Leikkaa punasipuli kuutioiksi ja hienonna noin 1 dl timjamia. Nosta ankankoivet purkista ja poista nahka sekä rasvakerros. Poista luut ja hienonna liha rouheiksi paloiksi. Sekoita sipuli, timjami ja lihapalat kulhossa. 
  3. Vuoraa vuoka (15 x 25 cm) muovikelmulla tasaisesti ja kaada seos vuokaan. Kaada päälle kädenlämpöinen liemi niin, että ankkaseos juuri ja juuri peittyy liemeen. Ripottele päälle timjamin lehtiä. Laita jääkaappiin jähmettymään yön yli tai vähintään 8 tunniksi.
  4. Leikkaa leipä paloiksi. Kuumenna pannulla oliiviöljyä ja lisää valkosipulinkynsi. Paahda leivät pannulla kullanruskeiksi ja rapeiksi. 
  5. Leikkaa jähmettynyt terriini paloiksi ja aseta jäähtyneiden leipäpalojen päälle. Tiputa päälle nokare karpalohilloa. Koristele karpaloilla ja timjamilla. 
     

Aidon liemen makua juhlakauden herkkuihin

Tiivistetyt, korkealaatuiset Knorr® Fond ”du Chef”-fondit antavat ruoalle täyteläisen maun. Fondit on valmistettu huolella valituista raaka-aineista, eivätkä ne sisällä lisättyjä arominvahventeita, säilöntäaineita tai keinotekoisia väriaineita. Makuvaihtoehtoja on viisi: kana-,liha-, kasvis-, kala- ja tumma liha -annosfondi.

Kaupallinen yhteistyö

Klassinen ranskalainen alkupala kananmuna gelée, jossa pehmeä kananmuna, kylmäsavulohi ja punasipuli saavat seurakseen herkullisen valkoviinillä maustetun kalaliemihyytelön. Annokset ovat näyttävä tarjottava seisovaan pöytään tai juhlaillalliselle.

Annoskoko: kuudelle
Valmistusaika: 30 minuuttia + hyytyminen


6 kananmunaa, koko s
3 liivatelehteä
4 dl vettä
1 Knorr ”Fond du chef” kalaliemi -annosfondi
1 dl kuivaa valkoviiniä
120 g viipaloitua kylmäsavulohta
ruukku ruohosipulia
ruukku lehtipersiljaa

Lisäksi
6 kpl n. 1,5 dl vetoista lasipurkkia

  1. Laita kananmunat kattilaan kylmään veteen ja anna kiehua 3 minuuttia. Kaada kuuma vesi kattilasta ja täytä se kylmällä vedellä. Anna kananmunien jäähtyä vedessä. 
  2. Valmista liemi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Sekoita joukkoon kalaliemi-annosfondi ja viini. Kiehauta liemi ja sekoita tasaiseksi. Nosta kattila liedeltä ja liuota joukkoon pehmenneet puristellut liivatelehdet. Jätä liemi jäähtymään.
  3. Leikkaa sipulista ohuita renkaita ja hienonna ruohosipulia ja persiljaa. Kuori keitetyt kananmunat ja kääri lohiviipaleet niiden ympärille. Ripottele sipulia, ruohosipulia ja lehtipersiljaa purkkien pohjalle. Aseta kananmuna purkkiin lusikkaa apuna käyttäen ja kaada jäähtynyt liemi purkkiin niin, että kananmuna peittyy. Nosta hyytelöt jähmettymään jääkaappiin yön yli tai vähintään neljäksi tunniksi.
     

Aidon liemen makua juhlakauden herkkuihin

Tiivistetyt, korkealaatuiset Knorr® Fond ”du Chef”-fondit antavat ruoalle täyteläisen maun. Fondit on valmistettu huolella valituista raaka-aineista, eivätkä ne sisällä lisättyjä arominvahventeita, säilöntäaineita tai keinotekoisia väriaineita. Makuvaihtoehtoja on viisi: kana-,liha-, kasvis-, kala- ja tumma liha -annosfondi.