Täyteläinen kana-kantarellirisotto todistaa, ettei arkiruoan tarvitse olla tylsää. Kaiken lisäksi tämä helppo risotto onnistuu keneltä tahansa.

 

Kana-kantarellirisotto
4 annosta

1 sipuli
150 g kantarelleja
2 broilerin rintafileetä
100 g parmesaania
ruukku tuoretta persiljaa
2 Knorr® Fond ”du Chef” -kana-annosfondia
7,5 dl vettä
voita paistamiseen
2,5 dl risottoriisiä
1,5 dl kuivaa valkoviiniä
jauhettua mustapippuria myllystä

  1. Kuori ja hienonna sipuli, pese ja paloittele sienet. Leikkaa broilerin fileet kuutioiksi ja raasta parmesaani. Hienonna puolet persiljasta. Liuota Knorr® Fond ”du Chef” -kanafondit veteen ja kiehauta. Käännä levy pienemmälle ja anna kiehua hiljalleen. Lisää korkeareunaiseen pannuun tai pataan nokare voita ja paista broilerikuutiot kullanruskeiksi. Siirrä ne sitten pois pannulta.
  2. Lisää pannulle voita ja kantarellit. Paista, kunnes sienistä on haihtunut neste, ja siirrä ne pois pannulta. Kuullota pannulla sipulit pehmeiksi. Lisää sekaan riisi koko ajan sekoittaen. Kun riisi muuttuu hieman läpikuultavaksi, kaada viini pannulle. Sekoita, kunnes neste on imeytynyt riisiin.
  3. Lisää joukkoon kuumaa kanalientä kauhallinen kerrallaan. Anna riisin imeä liemi lähes kokonaan ennen kuin lisäät seuraavan kauhallisen. Kun olet lisännyt suurimman osan kanaliemestä, lisää sekaan myös broileri ja kantarellit. Lisää sen jälkeen loppu kanaliemi ja anna sen imeytyä niin, että risotto jää löysähköksi ja riisinjyvät ovat erillään. Sekoita lopuksi joukkoon parmesaani ja hienonnettu persilja. Viimeistele valmiit annokset persiljan lehdillä. Ripottele parmesaania ja rouhi mustapippuria suoraan myllystä annosten päälle.

Vinkki: Voit halutessasi korvata kanterellit herkkusienillä.

Aidon liemen maku

Tiivistetyt,  korkealaatuiset Knorr® Fond ”du Chef”
-fondit antavat ruoalle täyteläisen maun. Fondit
on valmistettu huolella valituista raaka-aineista,
eivätkä ne sisällä lisättyjä arominvahventeita,
säilöntäaineita tai keinotekoisia väriaineita.
Makuvaihtoehtoja on kuusi: kana-, liha-, kasvis-,
kala- ja tumma liha -annosfondi.

Kaupallinen yhteistyö

Tämä rustiikkinen amuse bouche on yhdistelmä ranskalaisia maalaismakuja. Ankankoipipalat portviinillä maustetussa hyytelössä rapean maalaisleivän kanssa ovat mieleenpainuva herkku tunnelmallisessa juhlapöydässä.

Valmistusaika: 45 minuuttia +hyydyttäminen
Annoksia: 36 kpl


4 liivatelehteä
3 ½ dl vettä 
1 Knorr ”Fond du Chef” kanaliemi -annosfondi
½ tl suolaa
½ dl portviiniä
1 punasipuli
tuoretta timjamia
1 ankankoipi confit -säilyke (kaksi koipea)
vaaleaa maalaisleipää
oliiviöljyä 
1 iso valkosipulinkynsi
karpalohilloa
200 g karpaloita (tuoreita tai pakasteesta)

Lisäksi
n. 15 cm x 25 cm kokoinen vuoka

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Keitä vesi ja liuota joukkoon annosfondi. Lisää joukkoon suola ja portviini. Anna kiehahtaa. Liuota joukkoon liivatelehdet ja jätä liemi kattilaan jäähtymään.
  2. Leikkaa punasipuli kuutioiksi ja hienonna noin 1 dl timjamia. Nosta ankankoivet purkista ja poista nahka sekä rasvakerros. Poista luut ja hienonna liha rouheiksi paloiksi. Sekoita sipuli, timjami ja lihapalat kulhossa. 
  3. Vuoraa vuoka (15 x 25 cm) muovikelmulla tasaisesti ja kaada seos vuokaan. Kaada päälle kädenlämpöinen liemi niin, että ankkaseos juuri ja juuri peittyy liemeen. Ripottele päälle timjamin lehtiä. Laita jääkaappiin jähmettymään yön yli tai vähintään 8 tunniksi.
  4. Leikkaa leipä paloiksi. Kuumenna pannulla oliiviöljyä ja lisää valkosipulinkynsi. Paahda leivät pannulla kullanruskeiksi ja rapeiksi. 
  5. Leikkaa jähmettynyt terriini paloiksi ja aseta jäähtyneiden leipäpalojen päälle. Tiputa päälle nokare karpalohilloa. Koristele karpaloilla ja timjamilla. 
     

Aidon liemen makua juhlakauden herkkuihin

Tiivistetyt, korkealaatuiset Knorr® Fond ”du Chef”-fondit antavat ruoalle täyteläisen maun. Fondit on valmistettu huolella valituista raaka-aineista, eivätkä ne sisällä lisättyjä arominvahventeita, säilöntäaineita tai keinotekoisia väriaineita. Makuvaihtoehtoja on viisi: kana-,liha-, kasvis-, kala- ja tumma liha -annosfondi.

Kaupallinen yhteistyö

Klassinen ranskalainen alkupala kananmuna gelée, jossa pehmeä kananmuna, kylmäsavulohi ja punasipuli saavat seurakseen herkullisen valkoviinillä maustetun kalaliemihyytelön. Annokset ovat näyttävä tarjottava seisovaan pöytään tai juhlaillalliselle.

Annoskoko: kuudelle
Valmistusaika: 30 minuuttia + hyytyminen


6 kananmunaa, koko s
3 liivatelehteä
4 dl vettä
1 Knorr ”Fond du chef” kalaliemi -annosfondi
1 dl kuivaa valkoviiniä
120 g viipaloitua kylmäsavulohta
ruukku ruohosipulia
ruukku lehtipersiljaa

Lisäksi
6 kpl n. 1,5 dl vetoista lasipurkkia

  1. Laita kananmunat kattilaan kylmään veteen ja anna kiehua 3 minuuttia. Kaada kuuma vesi kattilasta ja täytä se kylmällä vedellä. Anna kananmunien jäähtyä vedessä. 
  2. Valmista liemi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Sekoita joukkoon kalaliemi-annosfondi ja viini. Kiehauta liemi ja sekoita tasaiseksi. Nosta kattila liedeltä ja liuota joukkoon pehmenneet puristellut liivatelehdet. Jätä liemi jäähtymään.
  3. Leikkaa sipulista ohuita renkaita ja hienonna ruohosipulia ja persiljaa. Kuori keitetyt kananmunat ja kääri lohiviipaleet niiden ympärille. Ripottele sipulia, ruohosipulia ja lehtipersiljaa purkkien pohjalle. Aseta kananmuna purkkiin lusikkaa apuna käyttäen ja kaada jäähtynyt liemi purkkiin niin, että kananmuna peittyy. Nosta hyytelöt jähmettymään jääkaappiin yön yli tai vähintään neljäksi tunniksi.
     

Aidon liemen makua juhlakauden herkkuihin

Tiivistetyt, korkealaatuiset Knorr® Fond ”du Chef”-fondit antavat ruoalle täyteläisen maun. Fondit on valmistettu huolella valituista raaka-aineista, eivätkä ne sisällä lisättyjä arominvahventeita, säilöntäaineita tai keinotekoisia väriaineita. Makuvaihtoehtoja on viisi: kana-,liha-, kasvis-, kala- ja tumma liha -annosfondi.