Täyteläinen kana-kantarellirisotto todistaa, ettei arkiruoan tarvitse olla tylsää. Kaiken lisäksi tämä helppo risotto onnistuu keneltä tahansa.

 

Kana-kantarellirisotto
4 annosta

1 sipuli
150 g kantarelleja
2 broilerin rintafileetä
100 g parmesaania
ruukku tuoretta persiljaa
2 Knorr® Fond ”du Chef” -kana-annosfondia
7,5 dl vettä
voita paistamiseen
2,5 dl risottoriisiä
1,5 dl kuivaa valkoviiniä
jauhettua mustapippuria myllystä

  1. Kuori ja hienonna sipuli, pese ja paloittele sienet. Leikkaa broilerin fileet kuutioiksi ja raasta parmesaani. Hienonna puolet persiljasta. Liuota Knorr® Fond ”du Chef” -kanafondit veteen ja kiehauta. Käännä levy pienemmälle ja anna kiehua hiljalleen. Lisää korkeareunaiseen pannuun tai pataan nokare voita ja paista broilerikuutiot kullanruskeiksi. Siirrä ne sitten pois pannulta.
  2. Lisää pannulle voita ja kantarellit. Paista, kunnes sienistä on haihtunut neste, ja siirrä ne pois pannulta. Kuullota pannulla sipulit pehmeiksi. Lisää sekaan riisi koko ajan sekoittaen. Kun riisi muuttuu hieman läpikuultavaksi, kaada viini pannulle. Sekoita, kunnes neste on imeytynyt riisiin.
  3. Lisää joukkoon kuumaa kanalientä kauhallinen kerrallaan. Anna riisin imeä liemi lähes kokonaan ennen kuin lisäät seuraavan kauhallisen. Kun olet lisännyt suurimman osan kanaliemestä, lisää sekaan myös broileri ja kantarellit. Lisää sen jälkeen loppu kanaliemi ja anna sen imeytyä niin, että risotto jää löysähköksi ja riisinjyvät ovat erillään. Sekoita lopuksi joukkoon parmesaani ja hienonnettu persilja. Viimeistele valmiit annokset persiljan lehdillä. Ripottele parmesaania ja rouhi mustapippuria suoraan myllystä annosten päälle.

Vinkki: Voit halutessasi korvata kanterellit herkkusienillä.

Aidon liemen maku

Tiivistetyt,  korkealaatuiset Knorr® Fond ”du Chef”
-fondit antavat ruoalle täyteläisen maun. Fondit
on valmistettu huolella valituista raaka-aineista,
eivätkä ne sisällä lisättyjä arominvahventeita,
säilöntäaineita tai keinotekoisia väriaineita.
Makuvaihtoehtoja on kuusi: kana-, liha-, kasvis-,
kala- ja tumma liha -annosfondi.