Kokki ja catering-yrittäjä Meri-Tuuli Väntsin tyypillinen työpäivä sisältää paljon autolla suhaamista paikasta toiseen. Autoon on voitava luottaa, mutta hirveästi rahaa hän ei siihen haluaisi sitoa.

Meri-Tuuli Väntsin vanha ja rakas Tipi-auto teki eräänä aamuna tepposet Helsingin keskustan ruuhkassa ja jätti kiireisen yrittäjän tien poskeen. Toimiva auto on ruokakuvauksia ja catering-bisnestä pyörittävälle Meri-Tuulille elintärkeä.

”Vaikka juonnan ja esiinnyn televisiossa, päätyöni on edelleen ruokakuvauksissa. Ajelen päivittäin ympäri kaupunkia kuvaustarvikkeiden perässä, roudaan astioita ja taittopöytiä kuvauspaikan, kodin ja työhuoneen välillä”, Meri-Tuuli kertoo.

Vanha auto oli palvellut Meri-Tuulia jo vuosia. Kuin sattuman oikusta Meri-Tuuli sai kutsun tutustua käytettyjen autojen myyntiin erikoistuneeseen Vaihtoplussaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Ehkä universumi halusi viestiä minulle, että nyt on aika katsoa uutta menopeliä”, Meri-Tuuli nauraa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meri-Tuuli sovittaa tavaroita Hyundain auton tavaratilaan.

Meri-Tuulilla oli selkeät odotukset autolle.

”Autossa pitää ensinnäkin olla tilava tavaratila, jotta sinne mahtuvat hyvin kylmälaatikot ja astiapakit. Ja etupenkille levitän usein liikkuvan toimiston, eli läppärin, eväiden ja kansioiden pitää mahtua pelkääjän paikalle. Mukiteline on myös tärkeä, koska kahvia kuluu runsaasti päivän mittaan”, Meri-Tuuli listaa.

Käytetty auto toiveissa

Vaihtelevan työajon lisäksi auton pitäisi palvella myös kolmihenkistä perhettä kera kahden kissan. Meri-Tuulilla oli myös toive, että auto olisi käytetty.

”Maailmassa on niin paljon hyviä, vähän ajettuja autoja, joista löytyy varmasti minulle sopiva. En halua myöskään maksaa uudesta autosta useita satoja euroja kuukaudessa.”

Meri-Tuuli kävi muutamaan otteeseen tutustumassa Vaihtoplussan autotarjontaan. Ensin yksin työajoja ajatellen, ja sitten yhdessä perheen kanssa. 

”Ensin kannattaa kuitenkin tutustua Vaihtoplussan laajaan valikoimaan netissä ja varata koeajoaika autoille”, Meri-Tuuli vinkkaa.

Helppo hakutoiminto valikoi asiakkaalle mieluisia vaihtoehtoja. Meri-Tuuli ei ehtinyt miehensä Jaakon kanssa kauaa selailla, kun vastaan tuli molempien unelmien kiesi: Suzuki Grand Vitara. 

Automalli oli tuttu heille jo neljän vuoden takaa häämatkalta Islannista – tuore aviopari intoutui jopa yöpymään kyseisessä autossa!

”Heti tuli kotoisa olo!”

Niinpä Meri-Tuuli, Jaakko ja 2-vuotias Alf lähtivät liikkeeseen koeajolle, jossa oli tarkoitus tutustua myös muutamiin muihin vaihtoehtoihin Grand Vitaran lisäksi.

Meri-Tuuli perheineen vieraili Vaihtoplussan Vantaan-liikkeessä.

Meri-Tuuli tunnustaa, etteivät he ole kovin hyvin perillä auton ostamiseen liittyvistä käytännön asioista. Siispä Vaihtoplussan Reijo Miettisen asiantuntemuksesta oli paljon apua.

”Hän esimerkiksi kertoi, että näillä meidän kilometrimäärillä bensiinillä kulkeva auto on taloudellisesti järkevämpi vaihtoehto kuin diesel-auto.”

Meri-Tuuli kertoo, että heti kun perhe istahti Grand Vitaraan, tuli kotoisa olo. Samaisella automerkillä oli tullut ajettua toista tuhatta kilometriä Islannin haastavassa maastossa.

”Tuntui jotenkin hyvältä enteeltä, että eteemme tuli ensimmäisenä auto, josta olimme molemmat aina haaveilleet.”

Ja nyt se tuli vielä vastaan vähän ajettuna ja hyvin pidettynä. Jaakko ei olisi halunnut palauttaa autoa koeajon jälkeen. 

Jaakko Grand Vitaran ratissa. ”Tämä on Jaakon innostunut ilme.”

Turvallisuus tärkeää

”Ajamme välillä pitkiäkin matkoja sukuloimaan, joten turvallisuus on myös tärkeä tekijä”, Meri-Tuuli miettii.

Tuoreessa muistissa on vielä viime jouluinen Lappeenrannan-matka.

”Räntää satoi aivan vaakasuorassa, ja ajoin pienellä vanhalla volkkarilla rekkojen seassa. Siinä sai puristaa rystyset valkoisina rattia, että pysyi omalla kaistalla”, Meri-Tuuli muistelee.

Pariskunta alkoi tehdä laskelmia siitä, olisiko heillä tähän autoon varaa. Vaihtoplussan Reijo teki tarjouksen ja lupasi hyvittää vanhasta Tipistäkin mukavan summan. Pariskunta sai aikaa miettiä tarjousta pari päivää. 

Meri-Tuulia ja Jaakkoa miellytti myös tarjolla ollut Vaihtoplus-turva, joka korvaa kahden vuoden ajan oston jälkeen ilmeneviä mahdollisia vikoja.

”Lopulta autoasian ratkaisi tunne. Tärkeintä on, että kun ratin taakse istuu, auto tuntuu omalta. Siitä tulee osa perhettä ja siitä huolehditaan hyvin!”

Suzuki Grand Vitara pääsi siis uuteen kotiin. Onko uudella perheenjäsenellä jo nimi?

”Susu-Seepra on pyörinyt mielessä, mutta nimeä pitää vielä vähän kypsytellä”, Meri-Tuuli kertoo.

Lue Meri-Tuulin blogipostaukset täältä:

En pärjäisi työssäni ilman autoa – mutta millainen on minulle sopivin kiesi?

Autokaupoilla olo on järjen ja tunteen peliä – miten löytää sopiva auto perheelle?

Kun kohtalo puuttuu autokauppaan

Vaihtoplus palvelee

Vaihtoplussasta löydät laajan valikoiman kaiken hintaisia ja ikäisiä käytettyjä autoja. Meiltä ostat katsastetun ja kunnostetun vaihtoauton edullisesti. Toimipisteemme sijaitsevat Vantaalla, Turussa, Tampereella, Oulussa ja Ideaparkissa Lempäälässä.

Lue lisää ja tutustu vaihtoautoihin täällä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla