Tuore parsa rakastaa suolaa, pippuria ja sulaa voita. Muita mausteita ei tarvita.
Tuore parsa rakastaa suolaa, pippuria ja sulaa voita. Muita mausteita ei tarvita.

On taas parsa-aika! Parsa pysyy ihanan rapsakkana, kun sen kypsentää uunissa.

Parsa on herkku, joka kiittää mahdollisimman yksinkertaisesta kypsennystavasta.

Helpoin, nopein ja ehdottomasti maukkain tapa nauttia kevään vihreimmästä vihanneksesta on työntää se kuumaan uuniin. Jos parsan paahtaa liian kylmässä uunissa, se lähinnä hautuu kypsäksi ja jää lötköksi.

Parhain parsa kypsyy 7 minuuttia – tee näin

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kiehauta paistokasarissa vettä ja ryöppää parsat nopeasti (alle minuutti riittää). Ryöppäys kannattaa, koska parsan nupuissa on usein hienoa hiekkaa. Kypsästä parsasta hiekka ei enää irtoa vaan rouskuu ikävästi hampaissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuoreita parsoja ei tarvitse kuoria, riittää, kun katkaisee tangosta kuivan osan pois.

Ryöppäämisen jälkeen parsat pyöräytetään nopeasti öljyn, suolan ja pippurin seoksessa. Levitä parsat sen jälkeen uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda 225-asteisessa uunissa 7 minuuttia.

Purista paahtuneiden parsojen päälle hieman sitruunamehua ja voisulaa.

Keittämälläkin onnistuu

Parsan voi nauttia myös kylmänä. Tällöin se kannattaa kypsentää kiehuvassa vedessä paistokasarissa. Lisää veteen suolaa ja kypsennä 5 minuuttia.

Jäähdytä parsa nopeasti siivilässä kylmän veden alla. Näin parsa pysyy kauniin vihreänä. Kuivaa parsa puhtaasen keittiöliinaan tai talouspaperiin.

Kylmä parsa maistuu salaatissa voimakkaan makuisen juuston ja paahdettujen pähkinöiden kanssa.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla