Parsa on maukasta sellaisenaan tai lisäkkeenä. Parsa sopii myös piirakoihin, risottoihin ja salaatteihin.
Parsa on maukasta sellaisenaan tai lisäkkeenä. Parsa sopii myös piirakoihin, risottoihin ja salaatteihin.

Valkoisella parsalla tarkoitetaan maan alla kasvanutta versoa, ja vihreä parsa on maanpinnalle asti kasvanut verso. Kyseessä on siis sama kasvis. Lue myös 6 muuta asiaa parsasta.

  1. Tuoreen parsan parasta sesonkiaikaa ovat touko- ja kesäkuu.
  2. Jos ostat parsan kaupasta, valitse varreltaan napakoita parsoja, joiden nuput ovat tiukasti supussa. Säilytä parsat jääkaapissa.
  3. Pese parsat kylmässä vedessä ennen käyttöä.
  4. Poista puutunut osa. Kuori valkoiset parsat kevyesti vasta juuri ennen kypsennystä. Vihreää parsaa ei tarvitse kuoria, ellei kuori tunnu paksulta.
  5. Parsa valmistetaan yleensä keittämällä. Valkoinen parsa kypsyy kiehuvassa vedessä 8–10 minuutissa, vihreä parsa noin kolmessa minuutissa. Tankoparsa kannattaa keittää pystyasennossa, kapeasuisessa kattilassa. Jätä nuppuosat vedenpinnan yläpuolelle.
  6. Voit lisätä keitinveteen myös sitruunamehua tai nokareen voita. Keittämisen jälkeen parsan kuuluu olla edelleen hieman napakka.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla