Tarttuuko pasta ikäväksi möykyksi? Ei enää, kun muistat ison kattilan!

Pastan keittämisessä tärkeintä on iso kattila, jossa on runsaasti vettä ja riittävästi suolaa. Jos kattila on liian pieni ja vettä liian vähän, tarttuu pasta ikäväksi möykyksi. Ilman kunnon suolausta pastasta tulee mautonta.

Keitinvettä tulisi olla litra annosta kohti. Neljän hengen pasta-annokseen tulee siis vettä 4 litraa. Suolaa tarvitaan litraa kohden noin puoli teelusikallista, ja se lisätään vasta kiehuvaan veteen.

Pastaa on hyvä sekoittaa keittämisen aikana. Se onnistuu parhaiten pastahaarukalla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Öljy jakaa mielipiteet

Öljyä ei kannata lisätä keitinveteen, sillä se tekee pastan pinnan liukkaaksi ja kastike tarttuu huonosti pastaan kiinni. Valmiin pastan sekaan voi lorauttaa tilkan hyvää oliiviöljyä. Tällöin pasta ei tartu kiinni, mutta saa hyvää makua öljystä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuivapasta vaatii purutuntuman, tuorepasta saa olla pehmeää

Kuivapastan keittämisessä kannattaa olla tarkka ja noudattaa pussin keitto-ohjetta. Keitä pasta napakan kypsäksi, älä lötköksi asti.

Jos et omista spagettimittaa, voit mitata yhden hengen annoksen pullonsuun avulla.

Valitse pastan muoto kastikkeen mukaan. Fusillin kierteet täyttyvät kastikkeesta, spagettiin tarraa kastike vain pintaan.

Tuorepasta sen sijaan keitetään täysin pehmeäksi, mutta ei sitäkään pidä kypsentää muusiksi.

Pasta ei odota

Keitä pasta juuri ennen tarjoilua. Se ei pidä odottelusta. Sekoita kastike pastan joukkoon, ei vain pastan päälle.

Kokeile kikhernettä

Gluteenittomat pastat ovat nykyään todella hyviä. Kokeile vaihteeksi runsasproteiinista kikherne- tai papupastaa.

Survo pesto itse

Pesto on paljon parempaa itse tehtynä, eikä aikaa mene juuri purkin avaamista pidempään. Kokeile vaikka!

Sisältö jatkuu mainoksen alla