Kekkerit ystävien kesken ovat elämän suola, mutta kaikissa meissä ei ole suurtalouskokin ja supermartan geenejä. Näin pidät ruokajuhlat ilman paniikkia.

1. Unohda Pinterest-paineet.

Jos tule kiire, älä väkerrä viirinauhoja tai silkkipaperipalloja juuri ennen vieraiden saapumista. Tee valmisteluista niin helpot, että sinulla aikaa on irrottaa se viimeinenkin papiljotti ja nauttia lasi kuohuvaa.

2. Tee vähän mutta hyvää.

Keskity seitsemän sortin menun sijasta yhden bravuurisi valmistukseen. Kaikille maistuu sosekeitto, simppeli pasta tai ruokaisa salaatti. Kukaan vieraista ei tiedä tai piittaa, vaikka tekisit samaa joka tiistai.

3. Kaikkea ei tarvitse tehdä itse.

Kun hankit kastikkeen tai kakun valmiina, osta vain parasta. Siirrä sitten tuote sievään tarjoiluastiaan ja myhäile, kun reseptiä udellaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4. Keskity viime silauksiin.

Leivän taittaminen on tyylikkäämpää kuin valmisviipaleen nappaaminen, ja vierasta ilahduttaa enemmän soppa-annos kauniilla lautasella korianterisilpun koristamana kuin ison kattilan kauhominen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Artikkeli on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 10/2015.

Sisältö jatkuu mainoksen alla