Hopea-aterimilla kelpaa ruokailla, kunhan ne on hoidettu ja puhdistettu oikein. Näillä ohjeilla hopeat pysyvät kuosissaan.

1. Muista, että hopea-aterimet eivät sovi joka aterialle.

Erityisesti rikkipitoiset ruuat altistavat hopeat tummumiselle. Sellaisia ovat muun muassa sinappi, keitetty kala, lipeäkala, kaali, kananmuna ja sipuli. Jos tarjolla on jotain näistä, harkitse toisia aterimia.

2. Pese varoen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Älä koskaan pese hopeaesineitä tai -aterimia astianpesukoneessa. Se kuluttaa ja naarmuttaa arvokkaita esineitä turhaan. Vahvat pesuaineet voivat kuluttaa hopeoidun esineen hopeakerrosta pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vanhoissa hopea-aterimissa varsi on usein hopeaa mutta teräosa terästä. Tällaisten aterimien puhdistuksessa pitää olla huolellinen, jotta terä- ja varsiosan liimaus ei irtoa.

Hopeisia ruokailuvälineitä ei myöskään kannata sitoa nipuksi kuminauhalla, sillä kumi jättää pidemmän päälle hopeaan lähtemättömät jäljet.

3. Kiillota kauniiksi

Kiillotusaineiden tuoma kiilto perustuu hankaukseen. Kiillotusaineita saa nestemäisinä, tahnoina, pulvereina, vanulappuina ja liinoina. Kaikki nämä sisältävät hienojakoista hankaavaa ainetta, synteettisiä tensidejä ja liuotteita.

Tutustu tarkasti kiillotusaineen käyttöohjeisiin ja varmista, että ostat oikeaa ainetta. Suojaa kiillotusalusta esimerkiksi sanomalehdillä ja pue suojaesiliina ja -käsineet.

Käytä kiillottamiseen puhtaita puuvillariepuja tai puuvillastrasselia. Pidä esine tiukasti itseäsi tai pöytää vasten, ja hankaa varovasti yhdensuuntaisin liikkein. Kiillota esine sen jälkeen puhtaalla rievulla, jolla hankaat sen kauttaaltaan puhtaaksi.

Pese kaikki aterimet ja tarjoiluastiat huolellisesti kiillotuksen jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla