Suolainen juusto ja kirpeä karpalo saavat toisistaan täydellisen parin rapeissa voitaikinakolmioissa.
Suolainen juusto ja kirpeä karpalo saavat toisistaan täydellisen parin rapeissa voitaikinakolmioissa.

Kun rapeiden piiraiden sisältä paljastuu sulaa briejuustoa ja makeita karpaloita, isänpäivän paras iltapala on katettu. Juomaksi sopii itse keitetty puolukkaglögi.

Tee suolaiset joulutorttupasteijat voitaikinalevyistä, joita kaulit hiukan ohuemmiksi.

Leikkaa jokainen levy kolmeen osaan. Laita voitaikinaneliöiden kulmiin pala kylmää brietä ja teelusikallinen karpaloita.

Taita levyt kolmioiksi ja painele reunat kiinni haarukalla. Voit käyttää vettä liimana.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Karpaloiden tilalla voit käyttää myös paistonkestävää hilloa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Laita kolmiot uunipellille ja voitele kananmunalla. Ripottele pintaan mantelilastuja.

Paista piiraita 225 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja koristele tomusokerilla.

Katso kolmioiden tarkka ohje täältä:


Glögi valmistuu puolukkamehusta ja portviinistä

Puolukkaglögiin tarvitset:

  • 1 litra puolukka- tai karpalomehua
  • pussillinen glögimaustetta
  • kolme tähtianista
  • viisi mausteneilikkaa
  • puoli desiä fariinisokeria
  • 1–2 dl tummaa portviiniä

Mittaa kaikki aineet kattilaan ja keitä 15 minuuttia. Jätä juoma maustumaan, kunnes se on jäähtynyt. Siivilöi mausteet. Jos haluat terästettyä glögiä, lisää höyryävän juoman sekaan loraus portviiniä. Tarjoa juoma kuumana.

VINKKI: Jos et halua käyttää valmista glögimaustetta, lisää juomaan muutama kokonainen neilikka, muutama lastu inkivääriä, pari kanelitankoa, pomeranssinkuorta ja kardemummaa tähtianiksen ja mausteneilikan lisäksi. Myös ne siivilöidään pois kuumennuksen jälkeen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla