Tammikuu on blinien aikaa. Niiden perinteistä seuraa ovat mäti, sipuli ja smetana, mutta lisukkeita ja reseptiä voi myös vaihdella. Lue ohjeet ja herkuttele blineillä!

Rapeaksi paistetut blinit ovat herkkua, josta vain harva voi olla pitämättä.

Erityisen hyvän tarjottavan niistä tekee se, että jokainen voi valita täytteet oman makunsa mukaan. Tuttuja seuralaisia blineille ovat voisula, mäti (muikun tai kirjolohen), sipulisilppu, sienisalaatti, smetana, suolakurkut ja hunaja.

Blinien juju piilee niissä käytettävissä tattarijauhoissa. Blinitaikina kannattaa valmistaa hyvissä ajoin, jotta se ehtii nousta rauhassa. Taikinan voi tehdä jo edellisenä iltana ja jättää tekeytymään yön yli jääkaappiin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Blinitaikinaan voi lisätä myös perunaa. Välimerellistä makua blineihin saa, kun käyttää lisää taikinaan kesäkurpitsaa ja aurinkokuivattua tomaattia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kokeile erilaisia täytteitä

Jos mäti ei maistu tai haluat muuten vaihtelua blineihin, kokeile täyteläistä katkaraputäytettä, lempeän kirpeää suolakurkkutäytettä tai ruokaisaa vorschmarktäytettä.

Jälkiruokablinit

Blinit sopivat mainiosti myös jälkiruuaksi. Perinteisiä lettuja pulleammat jälkiruokablinit maistuvat kermavaahdon tai rahkan ja hillon kera.

Paista valurautapannussa

Kodin Kuvalehden ruokatoimittaja Kiia Renko on järjestänyt ystävilleen blinikutsuja, joihin on tullut toisinaan isokin joukko ihmisiä.

"Olen paistanut valtavan satsin blinejä valmiiksi pakkaseen ystäväni kanssa, ja ne on lämmitetty uunissa ennen tarjoamista", Kiia kertoo.

Vaikka blini on Kiian mielestä ehdottomasti parhaimmillaan suoraan pannulta, ei paistosysteemi pannulta lautaselle toimi kotikeittiössä, jos ruokailijoita on paljon.

Pannuksi Kiia kannustaa valitsemaan mieluiten valurautaisen blinipannun.

"Minusta sillä saa blineihin kauneimman paistopinnan. Blinit voi paistaa myös lettupannulla, jolloin saa monta pikkubliniä yhdellä pannullisella. Jotenkin perinteinen, tarpeeksi iso blini maistuu minusta kuitenkin parhaimmalta."

Kiialla on vielä vinkki ystävänpäivän varalle.

"Blinipannu on muuten tosi kiva ystävänpäivälahja!"

Lue myös:

Laurin madekeitto

Kuinka paljon juhliin varataan tarjottavaa?

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla