Pidä pakastin –18 asteessa.

Pakasta aina tuoretta raaka-ainetta.

Jos haluat hieman pidentää tuotteen säilyvyyttä, kypsennä se ennen pakastamista.

Älä pakasta koskaan lämmintä tuotetta tai ruokaa.

Pakkaa tuotteet mahdollisimman tiiviiseen pakkaukseen ja litteästi.

Pakasta pieninä annoksina, jolloin voit käyttää sulatetun tuotteen yhdellä kerralla.

Merkitse pakkauksen päälle sen sisältö ja päivämäärä.

Pidä pakastin –18 asteessa. Liika kylmyys heikentää ruokien makua, rakennetta ja ravintopitoisuutta.

Sulata pakasteet jääkaapissa ja käytä ne mahdollisimman pian sulatuksen jälkeen, myös ennen pakastamista kypsennetyt tuotteet. Pakastaminen ei tapa moniakaan ruokien mikrobeja, vaan niiden toiminta alka heti uudelleen, kun tuotteita aletaan sulattaa.

Mitä rasvaisempi raaka-aine, sitä lyhyemmän ajan se säilyy pakkasessa.