
Maitoruuat saavat nostalgiselle tuulelle.
Leijuuko keittiössäsi usein imelä maidonkäry? Maitokokin niksikokoelma auttaa.
Älä polta pohjaan
- Maito palaa pohjaan, jos maidon sisältämä proteiini eli valkuainen saostuu kuumentaessa kattilan pohjalle.
- Käytä ruuanlaitossa kevyt- tai täysmaitoa, sillä rasvaton maito tarttuu herkemmin.
- Valitse iso, paksupohjainen teräskattila tai pinnoitettu kattila ja käytä matalia lämpötiloja.
Kiehauta ensin vettä kattilan pohjalla ja lisää maito vasta kiehuvaan veteen.
- Kun keität maitoa, kiehauta ensin vettä kattilan pohjalla ja lisää maito vasta kiehuvaan veteen. Alenna heti lieden lämpöä ja sekoita keitosta.
- Veden sijaan voit kuumentaa voita kattilan pohjalla ennen maidon lisäämistä.
- Sekoita mieluummin puulastalla kuin puuhaarukalla tai vispilällä. Lasta osuu paremmin pohjaan.
- Vähälaktoosinen maito kärähtää pohjaan herkemmin kuin laktoositon maitojuoma.
Älä anna juoksettua
- Maidon proteiinit voivat saostua suolan, mausteiden, happamien marjojen, tomaatin, sitruunan tai pinaatin vaikutuksesta. Sitä sanotaan juoksettumiseksi.
Mausta maitoruoka vasta valmiina.
- Mausta siksi maitoruoka vasta valmiina.
- Suurusta keitto tai kastike ennen kuin lisäät siihen hapanta raaka-ainetta.
...äläkä keitä yli
- Maito kuohuu helposti, koska kuumennettaessa sen pintaan muodostuu kalvo, joka estää höyrystyvän nesteen haihtumisen.
- Älä käytä kattilassa kantta. Muista keittäessäsi samalla sekoittaa maitoa pohjia myöten.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa