
Pikkujoulujen herkullisin pikkuruoka on yhdistelmä mausteita, makeutta ja suolaisuutta.
Vaihda klassinen sinihomejuuston ja joulupiparin yhdistelmä ohuisiin piparisipseihin ja ihanan kevyeen vuohenjuustovaahtoon.
Tee vesipohjainen taikina
Piparisipsit onnistuvat parhaiten vesipohjaisesta piparitaikinasta, kananmunaa taikina ei kaipaa.
Sekoita voi, sokeri ja siirappi tahnaksi, lisää mausteet ja veteen sekoitettu sooda. Alusta vehnäjauhot taikinaan ja vaivaa viisi minuuttia. Anna taikinan levätä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kaulitse taikina mahdollisimman ohueksi, vain noin 1-2 mm levyksi. Käytä muottia tai lasin pohjaa. Leivo taikinaa vain pala kerrallaan ja säilytä loput kylmässä, jotta taikinaa on helpompi käsitellä.
Paista rullan päällä
Jos haluat sipseistä kaarevia, paista ne leivinpaperirullan, foliorullan tai metallilieriön päällä.
Piparisipsien tarkka ohje löytyy täältä:
Dippaa sipsit vuohenjuustovaahtoon ja mausteiseen persimonihillokkeeseen (ohjeet alla). Hauskoja pikkujouluja!
Vuohenjuustovaahto
3 dl 5 MIN
- 2 dl kermaa
- 200 g vuohentuorejuustoa
- ripaus mustapippuria myllystä
Vaahdota kulhossa kylmä kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja pippuri.
Persimonihilloke
3 dl 10 min
- 4 persimonia
- 1 rkl voita
- 1 rkl sokeria
- ripaus chiliä
- ½ tl juustokuminaa
Pese ja lohko persimonit. Sulata voi pannulla, lisää hedelmälohkot ja sokeri. Kääntele hetki, kunnes lohkot pehmenevät. Mausta.
Aja hedelmät sauvasekoittimella karkeaksi soseeksi, johon saa jäädä sattumia.