Varhaisperunoista syntyy makoisin salaatti, mutta onnistuu ihan normipotuistakin.
Varhaisperunoista syntyy makoisin salaatti, mutta onnistuu ihan normipotuistakin.

Ronskeiksi paloiksi jätetyt perunat, juuri paahdettu pekoni ja pestosta tutut maut ovat vastustamattomia yhdessä. Tämä perunasalaatti on ehdoton hitti niin vappuna kuin uutenavuotena.

Rakastan perunasalaatteja: perinteistä perunan, suolakurkun, omenan ja majoneesin yhdistelmää sekä raikasta kevätsipulin, tillin, savulohen ja perunan liittoa. Mutta suurimman nautinnon tuo pekonilla ryyditetty pestoperunasalaatti.

Perinteinen pesto on perheemme arkisuosikki: syömme monitoimikoneella hienonnettua kastiketta yleensä spagetin kanssa tai dippaamme siihen leipää. Perunasalaattiin pesto eksyi vahingossa.

Sekoita ja nauti, pesto ei aina tarvitse monitoimikonetta

Olin jälleen kerran työntänyt monitoimikoneeseen nipun basilikaa, parmesaanilohkoja, pinjansiemeniä ja oliiviöljyä. Valmistauduin surauttamaan seoksen hienoksi, mutta sitten keksin. Miksi ihmeessä yhdistelmästä täytyisi aina tehdä kastike? Voisihan raaka-aineet jättää rouheiksi ja vain sekoittaa keskenään.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Seos oli herkullista. Oli varhaisperunoiden aika, joten spagetti lymyili kaapin perällä. Keitin siis perunat, pilkoin niitä hieman ja lisäsin seokseen lämpiminä. Lopputulos oli mahtava. Tein uusintaversion heti seuraavana päivänä ja ruskistin joukkoon pekonia. Salaatti oli vieläkin parempaa. Söimme kulhollisen sellaisenaan, mitään lisukkeita täyttävä salaatti ei kaivannut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Anna perunan imeä kunnolla yrttiöljyn makua

Perunasalaatti on yhä suosikkimme, ja ohje on hieman jalostunut vuosien aikana. Nyt teen yrttiöljyn erikseen ja annan perunoiden muhia siinä hetken. En pilko perunoita vaan mäsäytän kuuman perunan rakenteen rikki leikkuulaudalla. Näin perunat maistuvat mielestäni parhailta. Perunat kuorin vain, jos kuori tuntuu poikkeuksellisen paksulta.

Salaatti on parasta tuoreena vielä hieman lämpimänä. Salaatti maistuu hyvältä myös jääkaappikylmänä, joten se sopii mainiosti retkievääksi.

Tee kirkas pekoni-pestoperunasalaatti tällä reseptillä:

Tässä myös muut perunasalaattisuosikit:

Sisältö jatkuu mainoksen alla