
Jouluruuat täyttävät jääkaapin, joten aloita jääkaapin tyhjennys viimeistään nyt.
Tarkista ensin, mitä jääkaapissa on.
Poista vanhentuneet elintarvikkeet ja hyödynnä säilykepurkkien jämät ruuassa: oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit sopivat pastakastikkeeseen. Juurekset uppoavat sosekeittoon. Juustonkannikoista saat mehevän täytteen suolaisiin joulutorttuihin. Perunamuusi sopii rieskoihin ja lettujakin perunasoseesta voi paistaa.
Raikas tuoksu soodalla ja sitruunalla
Puhdista jääkaappi astianpesuaineella. Pesun jälkeen raikas tuoksu säilyy, kun laitat pari ruokalusikallista ruokasoodaa kippoon ja kipon jääkaappiin. Sooda imee hajuja itseensä ja raikastaa kaappiasi.
Saman asian ajaa puolikas sitruuna. Kun vaihdat sen uuteen viikon välein, jääkaappiin ei pääse syntymään epämiellyttäviä hajuja.
Tarkista jääkaapin lämpötila. Sen tulisi olla +2–+6 astetta. Joulun aikana jääkaappi yleensä täyttyy kukkuroilleen, joten jääkaapin voi säätää tavallista kylmemmäksi. Tarkista myös, että ilma pääsee kiertämään jääkaapissa.
Ulkonakin voi säilyttää jouluruokia
Jos ulkona on lämpötila on vähintään nollassa ja enintään +6, voi ruokia säilyttää myös esimerkiksi parvekkeella kylmälaukussa. Pakkaa ruuat huolellisesti, jotta eläimet eivät pääse syömään ruokia.