6–8 kampelafileetä

Marinadi
4 munaa
suolaa, valkopippuria ja
mustapippuria

Leivitys
2 dl siivilöityjä korppujauhoja
1 dl vehnäjauhoja
suolaa
paistamiseen kirkastettua voita

1. Sekoita marinadi. Riko munat ja sekoita joukkoon mausteet.

2. Marinoi kampelafileitä vähintään tunti tai anna niiden marinoitua yön yli jääkaapissa.

3. Leivitä marinoituneet kampelat korppujauho-vehnäjauhoseoksessa, johon on lisätty ripaus suolaa, ellei sitä ole marinadissa.

4. Paista fileet kirkastetussa voissa. Asettele kalat kuumalle pannulle väljästi ja pienennä sitten lämpöä.

5. Asettele paistetut fileet tarjoilu-vadille ja koristele tillin oksilla.

Makea bataattilaatikko on joulun uusi hitti.

1–1,2 kg bataatteja
2–3 dl  maitoa
½ dl vehnäjauhoja
2–3 rkl siirappia
½ tl  kardemummaa
½ tl  kanelia
1 tl suolaa
2 rkl sitruunamehua

Pinnalle
3 rkl korppujauhoja
2 rkl voita

---
 

1. Kuori ja lohko bataatit. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä bataattisose haaleaksi. Lisää loput aineet ja sekoita hyvin.

2. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Laita päälle muutama voinokare. Paista 150 asteessa uunin alatasolla noin 1½ tuntia.

 

3 l (1 1/2 kg) mansikoita
1 l (noin 1/2 kg) raparperia pieninä paloina 
1 kg hillosokeria
1dl vettä



---

1. Mittaa kattilaan peratut, puolitetut mansikat, kuoritut raparperipalat ja vesi.

2. Kiehauta seos ja lisää hillosokeri varovasti sekoittaen.

3. Keitä 10 minuuttia keskilämmöllä, nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä välillä sekoittaen. 

4. Kuori pinnalta vaahto ja tölkitä heti. Säilö jäähtyneet purkit viileässä, kuivassa ja pimeässä.