Georgialainen hatsapuri eli tuhti juustoleipä oli Ville Haapasalon luottoruoka, kun hän opiskeli Venäjällä.

Näyttelijä Ville Haapasalo perusti syksyllä 2016 Helsinkiin georgialaisen Purpur-ravintolan. Georgialainen keittiö elää nyt kultakauttaan Suomessa, sillä Helsingissäkin ravintoloita on jo kolme. Georgialaiset klassikkoannokset tarjotaan Purpurissa perinteistä kotiruokatyyliä fiinimmin. Listalla on tietysti myös ravintoloitsijalle tuttu, tuhti juustoleipä.

”Asuin opiskeluaikanani Moskovassa ja käytännössä elin hatsapurilla. Söin sitä joka päivä", sanoo Haapasalo.

Hatsapuri on vehnäleipä, jonka sisällä on georgialaista suluguni-juustoa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

"Sulugunia ei oikein saa Suomesta, mutta sen voi hyvin korvata fetalla ja mozzarellalla, jotka puristellaan sormin tasaiseksi täytteeksi. Erilaisia taikinoita on yhtä monta kuin kokkejakin. Kun itse leivon, laitan nesteeksi välillä veden sijaan kermaviiliä”, Haapasalo kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Täältä saat hatsapurin ohjeen Kodin Kuvalehden tapaan. Lisää georgialaisia reseptejä löydät lehdestä KK3/2017.

Kerro kommenteissa, mikä ruoka oli omien opiskeluaikojesi luottosapuska!

 

Hei nimimerkki Ol niingon gotonas, kuulostaa varmasti monelle tutulta opiskeluajan ruokavaliolta. Tosin tsatsiki on aika edistyksellistä! Kiitos vinkeistä, pitäisikin tehdä Kodin Kuvalehden ruokasivuille joskus reseptejä opiskelijabudjetille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla