”Pääsy kielletty”, viestii tämä imuri. Näin vieras ei vahingossa eksy törkyiseen vaatehuoneeseen etsiessään vessan ovea (oikealla).
”Pääsy kielletty”, viestii tämä imuri. Näin vieras ei vahingossa eksy törkyiseen vaatehuoneeseen etsiessään vessan ovea (oikealla).

Säilytetäänkö teillä imuria omalla paikallaan siivouskaapissa? Jos ei, älä välitä! Sinullakin on varmasti siihen pätevä selitys – tai joku selitys ainakin. Ehkä joku näistä?

Imurin paikka on siivouskaapissa. Mutta miksi se niin monessa kodissa harvoin on siellä?  Imuri keskellä kotia -naiset kertovat kahdeksan syytä, miksi imuria ei säilytetä siivouskaapissa:

1. Siivouskomero on liian hyvällä paikalla.

”Kerrostaloasunnossamme on siivouskomero heti eteisessä, loistopaikalla oven vieressä. Kaapissa on kiintokalusteina kapeat hyllyt, johin kengät mahtuvat hienosti. Alaosaan, siihen imurin paikalle, saa hyvin pitkävartiset saapikkaat ja kumisaappaat. Kaapin seinässä olevassa kourussa, johon olisi ilmeisesti tarkoitus laittaa imurin johto, roikkuu kassi, jossa ovat luistimet. Ihan täydellinen kenkäkaappi!

”En tuhlaa keskeisellä paikalla olevaa kaappia siivoustarvikkeille.”

En  tuhlaa keskeisellä paikalla olevaa kaappia siivoustarvikkeille. Imuri saa olla näkyvillä tai sitten makuuhuoneen vaatekaapissa, tangossa roikkuvien vaatteiden alapuolella.”

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Siivouskaapista tuli kenkäkaappi, jossa imurille ei ole sijaa. Sen on siis lojuttava toisaalla, vaikka olkkarin lattialla.
Siivouskaapista tuli kenkäkaappi, jossa imurille ei ole sijaa. Sen on siis lojuttava toisaalla, vaikka olkkarin lattialla.

2. Siivouskaappi tarvitaan piilotettaville sotkuille.

Kun vieraat ovat jo pihassa, ehtii siivota paljon. Kun imuri on pois siivouskaapista, sen paikalle piiloon voi tunkea vaikka viikkaamista odottavat pyykit ja lehtipinot, askartelutarvikkeet ja olutlaatikon.

”Imurin paikalle mahtuu paljon äkkiä pois silmistä saataavaa sekalaista tavaraa. Huono puoli on, että ne yleensä jäävät sinne – löysin viime talven huovutusvälineet juuri siivouskaapista.”

3. Uskottelen, että tartun imuriin tuota pikaa.

”Lauantaina aamupäivällä nostan imurin joko olohuoneeseen tai keskelle eteistä. Se kertoo itselleni ja muille, että ihan just kohta pian alan imuroida.

”Seuraavana lauantaina imuria ei tarvitse erikseen nostaa esiin.”

Siinä keskellä kotia imuri sitten seisoo imurointia odottamassa usein vielä sunnuntai-iltanakin. Arki-iltoina harvoin ehdin imuroida, mutta uskottelen itselleni, että ehdin, enkä siksi nosta imuria pois tieltä. Seuraavana lauantaina imuria ei tarvitse nostaa esiin, kun se ollut siinä taas koko viikon.”

4. Imuri on tarkoituksella kulkuesteenä.

Eräässä kodissa samalla seinustalla on kaksi ovea. Toinen niistä on vessan ovi, toinen vaatehuoneen ovi. Imurin paikka on pysyvästi vaatehuoneen oven edessä.

”Kotini näyttää muuten aika asialliselta eikä kukaan uskoisi, miten törkyinen vaatehuoneeni on. Jotta kukaan ei vahingossakaan avaisi vaatehuoneen ovea vessaa etsiessään, pidän imuria aina vaatehuoneen oven edessä. Se on mukamas jäänyt siihen vahingossa, kun mukamas juuri äskettäin imuroin. Oikeasti imurin paikka on tarkkaan harkittu ja pysyvä. Ei se tosin mihinkään muualle mahtuisikaan, koska myös siivouskaappini muistuttaa vaatehuonettani: jos oven avaa, jää sekalaisen tavaravyöryn alle.”

5. Imuri lattialla on viesti teinille: Imuroi!

Lapsilla on kotitöitä, jotka heidän pitäisi hoitaa. Yksi yleisimmistä on oman huoneen siivous. Monelle teini-ikäiselle se on yllättävän vaikea rasti. Siksi lukuisat vanhemmat nostavat imuroituaan imurin keskelle teinin huonetta – ja hakevat sen samasta paikasta, kun seuraavan kerran imuroivat.

”Laitan imurin pystyyn teinin huoneeseen niin, että sen varsi on silmien korkeudella.”

”Välillä laitan imurin pystyyn tyttären huoneeseen niin, että sen varsi on silmien korkeudella aina teinin mennessä huoneeseensa. Joskus jätän imurin makuulleen ja letkun levälleen, jotta imurin ylitse täytyy harppoa. Kummatkin tavat ovat keskimäärin yhtä tehottomia. Lapsi voi sanoa yhtä vlpittömästi, että oho, en mä nähnyt sitä.”

”Käytä minua!” huutaa imuri teinille. Melko laihoin tuloksin.
”Käytä minua!” huutaa imuri teinille. Melko laihoin tuloksin.

6. Imurilla kerron, että olen muuten imuroinut.

Imurin esille jättämisellä voi kätevästi viestittää myös omaa ahkeruuttaan.

”Imurista puoliso huomaa, että on muuten imuroitu.”

”Jätän imurin imuroituani 'vahingossa' makuuhuoneen lattialle. Siitä puoliso huomaa, että on muuten imuroitu. Ei tarvitse erikseen vihjaista, että huomaatko, mitä olen tehnyt tänään.”

7. Imuri keittiössä on mielenosoitusta.

”Meillä on pölypussiton imuri, ja mieheni mielestä kestosäiliö pitäisi tyhjentää roskiin jokaisen imurointikerran jälkeen. Minusta se on ihan turhaa. Väitän, että en osaa irrottaa kestosäiliötä, vaikka varmaankin osaisin, jos joskus yrittäisin.

Kun olen imuroinut, jätän imurin keittiöön, lähelle roskiksia, pienenä mielenosoituksena: tyhjennä nyt sitten taas, kun kerran haluat.”

”Kai tajuat, että olen imuroinut” -imuri osoittaa mieltään tällä kertaa makuuhuoneen nurkassa.
”Kai tajuat, että olen imuroinut” -imuri osoittaa mieltään tällä kertaa makuuhuoneen nurkassa.

8. Imuri muistuttaa, että tähän kohtaan jäin.

Eteinen, kylpyhuone, olohuone ja keittiö, sitten kohti lastenhuoneita ja makuuhuonetta.

Kun imuroitavaa on paljon ja järjestys aina sama, imurin voi jättää matkan varrelle, kun väsähtää tai telkkarista alkaa Vain elämää, Fort Boyard tai on jokin muu pätevä syy lopettaa imurointi. Koska pätevä syy jättää imurointi kesken yleensä aina löytyy, imuri seisoo aina näkösällä jossakin päin kotia merkkaamassa kohtaa, josta imurointia sopii paremmalla ajalla jatkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla