TÄTÄ MIETIN Netti hemmottelee meitä kissaihmisiä. Sieltä löytyy paitsi toinen toistaan ihanampia kissavideoita myös punnittuja sanoja kissan syvimmästä olemuksesta. Ainakin seuraavissa sanonnoissa on paljon totuutta.

”Kissa on aina väärällä puolella ovea.”

Pitää paikkansa. Tv-elokuva katkeaa monta kertaa illassa, kun käyn päästämässä kissat lieka­narussa ulos ja sisään, ulos ja sisään. Onneksi kaukosäätimessä on paussinappula.

”Hiipii kuin kissa yössä.”

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sattuvasti sanottu. Nukun paljon rauhallisemmin, kun ajattelen, että öiset hiiviskelyn äänet aiheuttaa kissa. Tosin kerran en nukkunut. Havahduin rapinaan ja olin hetkessä täysin hereillä, kun muistin, että kissathan lähtivät päivällä mökille miehen kyydissä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Jos maa olisi litteä, kissat olisivat aikaa sitten pudottaneet kaiken alas sen reunalta.”

Jep. Joskus mielenhäiriössä sijoitin pienen kaktuksen hyllylle, jonka päällä kissa tykkäsi istua. Sen piti kantaa kaktus sänkyyni kaksi kertaa, ennen kuin otin opiksi ja etsin kukalle järkevämmän paikan.

”Kissat sallivat sinun nukkua sängyssä. Reunalla.”

Ja reunallakin vain, kunnes on aika nousta ruokkimaan niitä. Kissat ovat samaa mieltä kuin unitutkijat: viikonloppuna pitää herätä samaan aikaan kuin viikolla.

”Nostetaan kissa pöydälle.”

No jaa, harvemmin tarvitsee nostaa. Itse olen päinvastoin opettanut jokaiselle kissalleni, että pöydälle EI hypitä. Eivätkä ole hyppineet. Kun vielä saisin selville, miksi pöytäliinat ovat rutussa aina, kun palaan töistä.

”Koti on erityinen paikka, joka on vuorattu kissankarvoilla.”

Ei lisättävää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla