Miirun vierailusta jää muistoja sohvalle. Tuttua?
Miirun vierailusta jää muistoja sohvalle. Tuttua?

Kun vieraat ovat juuri tulossa ja tekstiilipintainen sohva tursuaa kissankarvoja, tartu taloushanskaan.

Tiedän, kissanomistaja, tiedän: olet jo käynyt taistelua kissankarvoja vastaan imurilla, teippiharjalla, vaateharjalla, sormin ja maalarinteipillä nyppimällä ja tirauttamalla väliin turhautuneet itkut.

Mutta oletko kokeillut taloushansikasta? Se on nopea pika-apu, kun vieraat ovat jo ovella hienoissa hepeneissään ja huomaat vasta silloin, että kissa on kuorruttanut karvoillaan koko tekstiilipintaisen sohvasi.

Pujota kumi- tai keittiöhansikas käteen ja kostuta sen kämmenpintaa aivan hiukkasen – älä lutraa sitä märäksi, koska tarkoitus ei ole kastella sohvaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sitten vain silittelet hansikkaalla sohvaa ja katsot, miten somasti (yäks!) kissankarvat tarttuvat hanskan pintaan. Joudut todennäköisesti puhdistamaan ja kostuttamaan hansikkaan pari kertaa uudelleen, ennen kuin sohva on puhdas, joten anna vieraiden odottaa hetki oven takana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tehokas väline on myös mikrokuituliina.

Jos et omista sopivia hanskoja, kokeile mikrokuituliinaa. Sekin kerää tehokkaasti karvoja tekstiileistä, kun kostutat sitä ensin pikkuhiukkasen.

Joka ikistä karvaa et tietenkään saa sohvasta irti. Se on itsestään selvää jokaiselle, joka on karvaisen kissan kanssa elänyt. Siispä voit lohduttautua sillä, että myös vieraasi kaiken todennäköisyyden nimessä sen tietävät eivätkä romahda, vaikka muutama tupponen lähtisi vaatteissa heidän matkaansa.

Vierailija

Hyvä vinkki! Mä olen huomannut, että koiran karvat saa superhyvin sohvasta myös ihan tavallisella ikkunanpesulastalla. Lanaa sillä sohvaa, niin karvat kertyvät näppärästi kasaan ja ne on helppo poimia kasoina roskiin. :)

  • ylös 8
  • alas 11
Sisältö jatkuu mainoksen alla