Ulla Ahvenniemen mies rakastaa halpojen matkojen etsimistä. Siitä iloitsee koko perhe.

Heti joulun jälkeen se alkaa. Mieheni siirtyy muihin maailmoihin tai ainakin maihin. Hän istuu­ tietokoneen takana yhä kauemmin ja haaveilee matkoista yhä kauemmas.

”Huomenna pääsisi 75 eurolla Teneriffalle”, hän sanoo välillä. Ja sitten:

”Egyptin Hurghadassa merivesi on lokakuussa 26-asteista.”

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vielä hetkeen en jaksa kunnolla kuunnella. Vastaan ”jaa” ja ”oho” ja korkeintaan mietin, että ensi syksynä en enää millään voi käyttää kulahtaneita bikineitäni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Välillä mies huvittelee lukemalla hotelliarvioita. 

Syyslomaan tämä nimittäin johtaa, jos hyvin­ käy. Syyslomamatkaan, joka on halpa ja hyvä.

Vähitellen tunnelma tihenee. Kun lapset menevät illalla nukkumaan, mies jatkaa vertailua.

Välillä ollaan menossa­ Kreetan rannoille, sitten olisikin edullinen Split. Mies selittää­ taksien hintoja ja hotellien ilmaisia jäätelötunteja, laskeneita ja taas nousseita lentohintoja. Hän vertailee lentoaikoja ja matkatavaroiden määrää, miettii yhden majoituspaikan keittiösyvennystä ja kohta toisen täysihoitoa. 

Välillä mies huvittelee lukemalla hotelliarvioita. Brittien mielestä hotelliaamiaisen pekoni ei ole oikeanlaista. Saksalaisten mielestä aamiaisen ainoa vika on, että siellä on liikaa brittejä.

Lapset kysyvät, missä hotelleissa on vesiliukumäkiä ja laskenko minä sitten heidän kanssaan.

Jossakin vaiheessa tulee upea tarjous. Yleensä lennot, jonnekin.

Minä sanon, että varataan heti. 

Mies sanoo, että vertaillaan vielä.

Minä sanon, että kohta ne loppuvat.

Mies sanoo, että mennään sitten muualle.

Minä sanon, että eikä mennä vaan juuri sinne – mikä paikka se nyt olikaan?

Sitten varaamme lennot. Hotellinkin, mutta vasta viikon tai puolen vuoden päästä.­ Esikoinen lataa puhelimeensa countdown-appsin: 208 päivää syyslomaan.

 

1600 euron loma

Tänne päädyimme: Koululaisten syys­lomaviikolla lokakuussa 2014 lensimme Helsingistä Istanbuliin. Siellä odotimme pari tuntia ja vaihdoimme konetta ennen kuin lensimme Turkin Antalyaan. Varsinainen kohteemme oli Kemer 40 kilometrin päässä. Takaisin­ palasimme samaa reittiä.

Tämän se maksoi: Lennot ja hotelli varattiin­ maaliskuun lopulla. Maksoimme kahden aikuisen­ ja kahden lapsen meno-­paluumatkan reittilennoista yhteensä vähän alle 1 000 euroa.­ Perillä Kemerissä asuimme sikäläisen luokituksen mukaan viiden tähden hotellissa. Kaikki ruuat ja juomat sisältävä all inclusive -majoitus kahdeksaksi yöksi maksoi neljältä yhteensä 550 euroa. Taksimatkat kentältä hotelliin ja takaisin nielivät 100 euroa.­

Sisältö jatkuu mainoksen alla