Kodin Kuvalehden uusin blogi on nimeltään Hyvään päähän. Sitä kirjoittaa pian 24-vuotias Sandra Lamppu.

1. Kuka olet?

Olen Sandra Lamppu, lokakuussa 24 vuotta täyttävä vapaa toimittaja ja teatterintekijä. Saan toivottavasti toimittajan paperit käteen joulukuussa. Olen kotoisin Rovaniemeltä, mutta muutin Helsinkiin 16-vuotiaana.

2. Mitä harrastat?

Olen harrastanut teatteria vuodesta 2006 ja olen sekä Ylioppilasteatterin että Kellariteatterin jäsen. Olen maalannut 12 vuotta, ja nyt on tarkoitus herätellä sitä harrastusta uudelleen. Lisäksi liikunta on minulle tärkeää: harrastan lenkkeilyä ja sorsien katselua. Jos olen kiukkuinen, menen nostelemaan kahvakuulaa viereiseen puistoon tai painun lenkille sateeseen. Uusin harrastukseni erityisen ihana, sillä sovin juuri, että alan käydä mummini kanssa uimassa torstaisin. Ennen uintia siivoan mummin luona ja sitten käymme syömässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3. Mistä aiheista bloggaat?

Bloggaan omasta elämästäni ja myös muiden elämästä – asioista, joita kuulen ja näen vaikka ratikassa tai S-marketissa. Olen tarkkailija ja salakuuntelen ihmisiä sen verran kuin kehtaan. Olen myös hölösuu ja ajaudun helposti juttelemaan ihmisten kanssa. Tekstit kumpuavat niistä tilanteista.

4. Mistä blogisi nimi Hyvään päähän tulee?

Mietin sitä tosi kauan. Halusin otsikon, joka valottaa arvomaailmaani. Halusin, että blogissani näkyy jotenkin hyvyys. Lisäksi olen aina pitänyt sanonnasta ”sukeltaa syvään päähän”. Kirjoittajana pyrin aina menemään syvälle ja olemaan rehellinen. Näistä ajatuksista syntyi Hyvään päähän. Keksin nimen lopulta, kun pohdin sitä ystäväni kanssa kirjakaupan hyllyjen välissä.

5. Milloin aloitit bloggaamisen?

Keväällä 2015. Kirjoitin ennen pitkiä Facebook-statuksia arjessa kohtaamistani asioista. Lopulta aloin ahdistua siitä, että tarinat olivat Facebookissa, sillä se ei ollut niille oikea paikka. Halusin väylän, jonne voin kirjoittaa muutakin kuin toimittajana tekemiäni tekstejä. Toimittajana menen teksteissä haastateltavan ehdoilla, mutta kun kirjoitan itsenäni, saan kirjoittaa mitä ja miten haluan. Sääntöjä ei ole.

6. Miksi bloggaat?

Välillä mietin, mitä oikeastaan haluaisin tehdä työkseni, mutta löydän sisältäni aina kirjoittajan. Rakastan tehdä teatteria ja toimittajan työtä, mutta stressaan niitä välillä. Kirjoittaminen ei huoleta samalla tavalla, vaan tuntuu mutkattomalta. Minusta tuntuu myös, että olen kirjoittaessani selkeämpi, rauhallisempi ja hauskempi kuin livenä. Kasvotusten olen aika häslääjä. Se, että tekstit eivät jää vain pöytälaatikkoon tuo hommaan ihan eri vireen ja haastaa minut: uskallanko vai enkö?

Blogin päätavoite on kehittää ja kasvattaa minua kirjoittajana. Lukijoilta olisi ihana saada kommentteja. Luen niitä aina muistakin blogeista, koska haluan tietää, mitä ajatuksia eri tekstit herättävät ihmisissä.

7. Mitä blogeja itse luet?

Seuraan jonkin verran sisustusblogeja. Lisäksi fanitan Eeva Kolua, koska hän on niin symppis ja kirjoittaa kauniisti. Hän myös päästää lukijan sopivan lähelle. Samaistun häneen, vaikka olen erityyppinen: jos Eeva Kolun blogissa on kuva kahvikupista kauniilla pöydällä, minun kuvassani kuppi olisi kaatuneena sanomalehtien seassa.

8. Kenelle blogisi on suunnattu?

Sellaiselle, jota kiinnostavat erilaiset ihmiset ja tarinat. Kirjoitan tavallaan ystäville. Oletan, että ihmiset ovat samalla taajuudella kanssani. Joskus joku ei ymmärrä tekstejäni, mikä on oikeastaan vain kiinnostavaa. En silottele teksteissä itseäni, mutta haluaisin olla hauska. Blogistani voisivat pitää sellaiset, jotka pystyvät samaistumaan siihen hetkeen, kun on lähdössä kotoa ja avaimet ovat hukassa.

9. Mitä odotat tältä syksyltä?

Aion lenkkeillä paljon ja nauttia raikkaasta syysilmasta. Lisäksi aion viettää paljon aikaa poikaystäväni ja muiden läheisten kanssa. Odotan, että valmistun toimittajaksi. Telkkarista katson Ensitreffit alttarilla- ja Vain elämää -ohjelmia. Jälkimmäistä etenkin, koska siinä on Maija Vilkkumaa, joka on lapsuuden idolini. Olen myös tehnyt ystäväni kanssa syksylistan, jossa haastamme toisemme tekemään erilaisia asioita. Minun pitää listan mukaan ainakin käydä museossa, katsoa kaikki Rocky-elokuvat sekä valmistella musikaalikohtaus ja esittää se. 

Tutustu Sandran blogiin täällä

Sisältö jatkuu mainoksen alla