Katja Vihmakosken synkeissä tarinoissa parasta on elävä kieli ja kiehtovat ihmishahmot.

Kodin Kuvalehden ensimmäinen Pöytälaatikko-kirjoittaja on Katja Vihmakoski.­ Katja kirjoittaa lyhyitä tarinoita hetkistä, jotka näyttävät ihmisen elämän käännekohdat ja nurjan puolen.

Milloin aloit kirjoittaa?

”Heti kun opin kirjoittamaan. Kymmenvuotiaana sain kirjoituskoneen, ja äiti ja isä joutuivat pakottamaan­ minut nukkumaan. Kirjoitin lapsena paljon, mutta sitten tuli tauko. Aloitin uudelleen aikuisena­ kansalaisopistossa.” 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Miten nyt kirjoitat?

”En osaa kirjoittaa pöytälaatikkoon. Tarvitsen lukijan. Jokelassa kansalaisopiston luovan kirjoittamisen kurssin vetäjä Terhi Kivikoski-Hannula on todella hyvä ja kannustava. Aina silti pelottaa, kun tunnilla alan lukea tekstiäni ääneen. Mutta siitä pääsee yli, ja palautteen saaminen on todella tärkeää.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mistä tarinasi syntyvät?

”Joskus saan inspiraation pienestä lehtijutusta, jonka taustaa alan kuvitella. Joskus kuuntelen salaa keskustelua esimerkiksi junassa ja alan kehittää tarinaa siitä. Mitään hilpeää minulta ei tahdo syntyä. Taidan olla vähän synkkä. Vaikeinta kirjoittamisessa on löytää aihe ja uskoa, että minulla on siitä jotain omaperäistä sanottavaa. Itsekritiikkini on aika kova.”

Miksi kirjoitat? 

”Jotta voisin koskettaa edes yhtä ihmistä. Sitä paitsi mikään ei ole niin mielenkiintoista kuin ihmisen elämä, ja kirjoittaessa saan kurkistella toisen elämään, ajatuksiin, tunteisiin ja taustoihin. Kirjoittaessani olen unelmani äärellä. En oikein uskalla edes haaveilla siitä, että voisin kirjoittaa työkseni. KK:n Pöytälaatikko on minulle tavallaan lupa kirjoittaa.”

Sinä voit olla seuraava Pöytälaatikko-kirjoittaja. Katso hakuohjeet täältä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla