Voit nyt kuunnella näyttelijä Kai Lehtisen kolumneja hänen itsensä lukemana.
Voit nyt kuunnella näyttelijä Kai Lehtisen kolumneja hänen itsensä lukemana.

Näyttelijä Kai Lehtinen on lukenut rakastettuja Kodin Kuvalehden kolumnejaan tallenteiksi, joita voit kuunnella ilmaiseksi milloin tahansa. Voit nauttia ihanaäänisen Kain jutuista vaikka lenkillä tai illalla ennen nukahtamista!

Näyttelijä Kai Lehtisen mielestä on aina ollut hirmu hauskaa kuunnella, kun joku lukee ääneen.

”Siitä tulee hyvä mieli”, hän sanoo.

”Meillä ei ollut telkkaria, kun pennut olivat pieniä. Luimme heille ihan mahdottomasti. Aina kun lukuvuorossa oli se nainen, joka muutti meille asumaan 35 vuotta sitten, minäkin tulin viereen kuuntelemaan.”

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tuo nainen vilahtelee myös kolumneissa, joita Kai kirjoittaa Kodin Kuvalehteen omasta elämästään ja arjestaan. Nyt voit kuunnella pidettyjä kolumneja, sillä Kai on lukenut ne itse ääneen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Löydät ne Supla-palvelusta täältä. Saat äänitiedostot myös kännykkääsi ja mukaasi kaikkialle, kun lataat älypuhelimeesi ilmaisen Supla-applikaation oman puhelimesi sovelluskaupasta. Voit kuunnella ihanaäänistä Kaita vaikka lenkillä, tiskatessa tai iltasaduksi!

Kai tietää, että kuunteleminen eroaa merkittävästi siitä, että lukee hiljaa itsekseen. Itse lukiessaan hän ottaa kiinni asiasta ja etenee johdonmukaisesti. Toista kuunnellessaan hän tuntee olevansa enemmän auki.

”Se tunne tulee tiedosta, että toinen ei lukiessaan ajattele samalla lailla kuin minä. Sekä lukija että kuuntelija ottavat aina tarinaan mukaan asioita omasta elämästään”, Kai selittää.

Vaikka aivot nukkuivat, suu jatkoi tarinaa

Hauskimmat lukumuistot ovat jääneet niistä kerroista, kun Kai itse luki ääneen lapsilleen. Olivat ne hetkiä. Kuusi tenavaa kaivautui kainaloon, ja isi luki ja luki – kunnes kesken kaiken nukahti.

Puhetta se ei lopettanut. Vaikka aivot nukkuivat, suu jatkoi kertomusta aivan uudenlaisiin sfääreihin.

”Jossain vaiheessa lapset huomasivat, että eihän tarinan noin pitänyt mennä. Joku aina tökkäsi kylkeen, että hei, isi, herää! Ja taas jatkettiin”, Kai kertoo ja nauraa tikahtuakseen, niin kuin vain hän osaa.

”Voe mahoton, kuusi kakaraa! Kyllä siinä on luettu niin monet kirjat, että!”

Sitä Kai ei muista kuollakseenkaan, minkä nimisiä kirjoja hän olisi lapsille lukenut.

”Voe mahoton, kuusi kakaraa! Kyllä siinä on luettu niin monet kirjat, että!” hän sanoo.

Sen sijaan hän muistaa, että monina iltoina ei luettu kirjoja lainkaan. Sen sijaan lapset pyysivät, että lue suulla. Se tarkoitti, että isin piti itse keksiä satu.

”Sitten minä keksin. Minulla ei ollut yhtä tarinaa, jota olisin jatkanut illasta toiseen, vaan joka sadussa oli ihan tuulesta temmattu aihe.”

”Tulkinnassa saa olla anarkiaa”

Ammattinäyttelijä pitää yleisön mielessään myös ääneen lukiessaan. Kun Kai lukee kirjailijan tekstiä äänikirjaksi, kuulijakunta on suuri ja monenlainen. Silloin on pysyttävä sovituissa raameissa ja jätettävä eläytyminen vähemmälle.

”Mutta lapsille lukiessani tykkään, että tulkinnassa saa olla ripaus anarkiaa. Olin aikoinaan lukemassa satuja tässä lähellä Karjalohjan kirjastossa. Silloin lapsiyleisöllä oli kyllä aika jännää”, Kai kertoo ja nauraa taas sydämensä pohjasta.

”Keksin aina tarinoihin jonkin lisäyksen omasta päästäni.”

Lapsille lukiessaan Kai myös ottaa kursailematta tehosteiksi ilmeet ja äänenpainot. Kun hän aikoinaan luki iltasatuja omille lapsilleen, hän otti mukaan vielä jotain aivan muuta.

”Keksin aina tarinoihin jonkin lisäyksen omasta päästäni. Vaikka luin saman kirjan monta kertaa, tarina ei ollut ollenkaan sama.”

”Tai sen verran niissä oli samaa, että lapset osasivat tarpeen tullen tökätä kylkeen ja sanoa, että isi, herää.”

Olisi kiva lukea illalla ääneen myös aikuisten kesken, mutta…

Muistot iltasatuhetkistä ovat rakkaita.

”Ne ovat tosi kivoja muistella nyt, kun kukaan ei enää ole kainalossa kuuntelemassa”, Kai sanoo vähän haikeana.

”Nainen, joka meillä asuu, voisi halutakin kuunnella, kun luen ääneen.”

”Tosin nainen, joka meillä asuu, voisi halutakin kuunnella. On meillä ollut joskus puhetta, että olisi kiva lukea toisillemme kirjaa ääneen.”

Suunnitelma ei ole toistaiseksi toteutunut, hyvästä syystä. 

”Olemme molemmat niin rasittuneita. Illalla emme kerkiä päätä tyynyyn laittaa, saati ottaa kirjaa esiin, kun jo kuuluu kuorsaus.”

Kuuntele ilmaiseksi: Kai Lehtinen lukee kolumnejaan

Kai Lehtinen on nyt lukenut rakastettuja Kodin Kuvalehden kolumnejaan tallenteiksi. Kuka tahansa Android- tai iOS-laitteen omistaja voi kuunnella niitä ilmaiseksi missä ja milloin tahansa, vaikka lenkillä, tiskatessa tai iltasaduksi.

Näin se käy:

Klikkaa kännykkäsi tai tablettisi sovelluskauppaan ja lataa laitteellesi ilmainen Supla-äänisisältöpalvelu. Voit kuunnella Lehtistä myös netissä tästä linkistä www.supla.fi.

Ihaileva maija

Kai Lehtinen, minulle ainiaasti Mosku on huippu tyyppi,niin samoin sanoi ajattelen elämästä ja kasvatuksesta yleesnsäkkin. nyt iski luku ,kuuntekuvimmaHänen äänensä on lumoaja ja niin uskottava.  Huippu tyyppi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla